Hurra för lilla Malin!

I dag är det Nobeldagen och som av en kalkylerad slump firar vi alla som heter Malin, särskilt mig. Min gammelfarmor Brita brukade säga att hon räknade med att jag skulle bli den första i familjen att få Nobelpriset. För att inte pressa mig i onödan sa hon däremot inget om vilket av prisen hon tyckte var finast.

Så här i halvtid kan jag konstatera att det borde bli antingen fredspriset (merit: utnämnd till 18:e bråkigaste kvinnan i Sverige 2008 av Passion for Business) eller litteraturpriset. Inte för att jag på något vis vill undervärdera min talang som författare, men jag tror att det är på ett ungefär dött lopp. Kanske får jag helt enkelt bägge två.

Nåja.

Det är Min dag i dag. Och det var ohyggligt länge sedan vi pratade om romanerna jag har skrivit och alla de fantastiska läsarreaktioner jag får.

Läs exempelvis HÄR (”En bok som inte går att lägga bort då första sidan är läst”), eller lyssna på radio HÄR (”en svidande taskspark mot samhällets oförmåga”) eller läs mer superlativ HÄR (”gripande, rörande och otroligt otäck”). JoSblogg skriver också mycket fint. Och sedan har jag ju fått en ny kompis, Doris på hissochdiss som kommenterade en dag då jag behövde det som allra mest. Doris skrev: ”Jag har med glädje följt din blogg och tycker du är rolig och fyndig. Nu skriver jag ett inlägg för att jag vill TACKA för årets största läsupplevelse (eller i alla fall en av dem)! (”Bara ett barn”) Jag läser 50-60 böcker/år men hittar alltför sällan en bladvändare som din. Jag läste den på två kvällar och är nu lite trött;) En fenomenal historia, så fint och känslosamt berättad. Jag storgrät på slutet.”

Och så min Pirat-kollega Emma Hamberg, som den finaste sockergrädden på det hemlagade äppelmoset. Vi låter henne avsluta:

”Finaste, bästa, mest begåvade Malin. Du bloggar som en gud. Du skriver så man vill läsa en roman med bara dina betraktelser. Jag skulle älska den boken! Jag skulle bunkra upp den boken! Jag älskar även din Alex-roman. Har några kapitel kvar, som jag liksom suger på. Den är väldigt, väldigt bra. Återkommer efter avslutade kapitel med höga ord, om inte julen hinner sluka mig hel innan dess. Fortsätt bara så länge med att skriva precis, just så som bara du gör. Alltså med elegans, humor, värme, precision och glitter.”

Hör ni hur älskad jag är? Vilken fantastisk roman jag har skrivit?

Undrar ni verkligen fortfarande varför vi flaggar i dag?

svenska_flaggan

(bilden har jag laddat ner från uppslaget.se)

6 reaktioner till “Hurra för lilla Malin!”

  1. Grattis fina Malin på Din dag! Sol och blå himmel har du fått också. Det var min dag igår men jag pulsade mest i snön och hämtade och lämnade barn i skola, på förskola och på fotboll. Det känns inte alls lika glammigt och bekräftande som det du återger ovan. Olika falla ödets lotter, helt enkelt. Blir inspirerad att läsa Bara en pojke. Det får bli jullektyr. Mysigt! Blir även inspirerad av Doris, som gjort det som så många aldrig gör…visar sin uppskattning för en annan människa. Mer så’nt! Puss o kram till dig min vän. Ha en härlig tredje adventshelg! Sarah

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.