Gårdagen. Och precis, just nu.

I går. Jag tog ledigt från jobbet på eftermiddagen och utnyttjade denna rara Egentid med det bästa jag vet: handla mat i lugn och ro. Sedan hämtade jag de som skulle hämtas, kokade koketorsk på norsk (med skirat smör, kokt potatis och färska ärter), Christophe kom hemdragandes med folk från jobbet och jag gick för att titta på tv med fransyskorna innan det skulle bli dags för kvällens sorti, julmiddag à la Napoli (italienare äter även julbord strax innan midnatt, så vi hade bokat barnvakt till klockan nio).

Det gick väl sisådär.

”Mamma, de ääääääääääääter”, skrek äldsta dottern i uttråkad panik, när hon insåg att På spåret var inställt och det enda jag hade att erbjuda i stället var en upphottad skolkafeteria och folk med högt hår och krökta nackar. Idol vägrar de sedan länge att titta på (”jag haaaaaaaatar Idol”, skrek äldsta dottern nästan lika högt när jag försökte locka med att det var.. eh, final, mellan han-den-där och hon-den-där), så vi glodde en stund på någon dubbad tonårsfilm på franska disneychannel innan jag insåg att åtminstone två av barnen faktiskt hade feber. Italienarna fick sålunda klara sig utan oss och jag fick småle åt fysikpristagarens tal istället. Honom hade jag velat sitta bredvid på middagen. Jag älskar att sitta bredvid sådana där galningar, som avskyr allt och alla (utom sig själv och sin egen frimärkssamling), har en politiskt inkorrekt åsikt om allt, aldrig ställer en enda fråga och stirrar snett bakom något hela tiden. Mycket underhållande. Ni märkte väl att textningen av talet (då och då) inte fungerade? Det var för att han IMPROVISERADE. Inte. Följde. Manus. Mycket, mycket kittlande! Dessutom sa han en del riktigt kul grejor och ännu fler tänkvärda sanningar. Ni såg väl kungens min när han dissade kungaboken? Eller spontanapplåderna när han blev politisk och EU-kritisk. Det närmaste en streaker Nobelmiddagen någonsin kommit. Han lyckades till och med ge Idol en känga tvärs över kanalgränserna (”I hope… the prices will never be given according to the number of votes in a live-tv-contests.”)

I dag. Jag och Christophe åker till Amsterdam. Mera fest.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.