Jag letade i datorn

Nu är det jul igen och fågelungen som bor någonstans i närheten av mitt hjärta vaknar och fladdrar med vingarna och en liten stund känns det så bra, varmt och nära, men sedan kommer oron, jag gör pepparkaksdeg och det är för väl ändå att den ska ligga till sig en natt i kylskåpet för just nu orkar jag inte baka.

Nu är det jul igen och overallerna i bävernylon är för små och jag köper julklappar: leksaker, ipod och wii, dataspel och filmer, magnetremsan på visa-kortet blir alldeles grått och det är för väl ändå att de önskar sig hundvalp och eget rum för jag vill ju inte för allt i världen att de ska bli bortskämda.

Nu är det jul igen och den miljövänliga granen är tillverkad av femåringar i ett land som ligger så långt borta att deras fattigdom inte når fram till mitt lyckliga äktenskaps välbäddade säng, men jag sätter in pengar på statsmissionen när det är kallt ute och det är väl för ändå att jag har en extra stadig bettskena.

Nu är det jul igen och jag vet inte hur jag ska hinna, dottern har också ont i magen, jag hoppas så det svartnar framför ögonen att det inte är stress, min unge får inte ha ångest, inte redan, jag hoppas och hoppas och blir så lättad när hon börjar spy, det är för väl ändå att det bara är kräksjuka.

Nu är det jul igen och jag är så lycklig som en människa har rätt att vara och jag tänker att när man inte tror på tomten, Jesus eller Barak Obama är det för väl ändå att det är så lätt att ordna att det luktar färskt granris redan i hallen.

***

Jag hittade texten i min dator när jag letade efter något helt annat. I år mår jag bättre. Så otroligt mycket bättre.

Näst sista dagen på jobbet innan semestern. Djupa andetag.

8 reaktioner till “Jag letade i datorn”

  1. Men kära medsystrar! Kan ni inte försöka tagga ner? Måste ni göra så mycket? Kan ni inte köpa Mamma Scans köttbullar? Och beställa julklapparna på nätet? Och strunta i julgardinerna? Är det värt att sitta som ett utskitet päron i soffan på julafton, helt slut? Tänk om barnen inte tindrar med ögonen – vad besvikna vi blir då, vi som gjort ALLT.

    1. Bara jag slipper mamma scans köttbullar gör jag nästan vad som helst… Och när jag försökte beställa klappar på nätet, det var då hela datorn hängde sig och den där lilla flerfärgsbollen började snurra runtruntrunt.

  2. Doris, jag håller med dig. Slå gärna ner mig i skorna, men min själviska man har lärt mig att ingen blir glad av att jag stressar för konventionens skull så nu gör jag bara sånt som gör mig glad (och lite som gör barnen tycker är kul) och struntar i vad andra tycker

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.