Om Leroy, tamponger och döden

Vad har hänt sedan sist? Inte mycket, en hel del, allt möjligt, ingenting. 

Jag har hittat en sport jag gillar. Älskar. Älskar på det där osmakligt besatta viset. En sport som ger mig livsstilsmagasinsendorfiner, som får mig att utbrista saker som att jag MÅSTE träna, som gör att jag faktiskt tycker att ett pass på fyrtiofem minuter är alldeles för kort. Som gör att jag längtar till nästa gång. 

Jag vet. Det är vidrigt.

Sh’bam heter sporten och förutom att det möjligen är det fånigaste namnet på en träningsform sedan aerobics är det ren och skär glädje. Vad man gör? Man dansar. Disco. Släpper loss. Pekar mot taket och faller ner på knä. Tänk åttiotal och gymnastikkläder som lämnar axeln bar. Tänk bögklubb och Flashdance. Tänk lycka. 

Vad har då Sh’bam betytt för mig och min hälsa? Har jag tränat mig till en mage lika platt som kristdemokraternas rättvisebegrepp? Har jag kunnat slänga mina mediciner och sover jag gott om nätterna?

Nja. 

Någonstans mellan Like A Virgin och Fame – I’m gonna live forever fick jag något som heter hälsporre.

Hälsporre är en belastningsskada. Sådant som plattfotade tjockisar får när de utsätter sin kropp för alldeles för stora påfrestningar.

Hälsporre gör dessutom ont. Tidvis så satans ont att jag knappt kan gå. 

Min läkare har sagt att jag ska undvika Sh’bam. Han tycker att jag ska simma istället. Jag tycker att om det är simning som återstår, ja då kan jag lika gärna slå mig ner framför tv-n och bli Gilbert Grapes mamma på riktigt. 

Så i dag bestämde jag mig hur jag skulle göra. Jag skulle smyg-Sh’bamma. Ta det lugnt. Inte ta i. Bara göra rörelserna lite grann. Absolut inte låta mig luras med i FAAAAAAME, I’m gonna live FORÄÄÄÄÄÄÄVER, I’m gonna lörn how to FLAJ! HAJ!

Absolut inte under några omständigheter hoppa. Bara dansa lite grann. 

Hur det gick? 

Jag hoppade loss min tampong. Om det kan ge er en liten fingervisning. 

fame.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.