Om yrken, fördomar och sprakande el

Jag kom lite senare än vanligt till jobbet i dag. Vi håller nämligen på att lägga om ett tak (det regnar in i köket) och när takläggarna började svetsa loss terassräcket då gick en propp. Eftersom Christophe är ansvarig för att ta våra barn till skolbussen (han är en modern man på det viset) och sedan rusa till kontoret (han är en ambitiös man på det viset) så blev det MIN uppgift att hitta proppskåpet.
 
Min uppgift.

Det tog lite tid.

 
Inte för att jag inte vet hur man fixar en propp som har gått. Jag är en modern kvinna på det viset. Jag vet precis hur man gör. Det är lätt. Man behöver sällan köpa nytt hus. Anledningen till att det tog tid var för att jag inte hittade självaste Göran, den trasiga proppen alltså. 
 
Jag gick upp och ner för källartrappen ett par gånger, stod en lång stund och glodde in i det jag trodde var husets enda proppskåp, ringde min man för att fråga efter elektrikerns telefonnummer, och fortsatte glo en stund till. Slog av huvudströmmen (den största spaken), slog på den igen. Skakade på huvudet och såg mig omkring i tvättstugan efter ett annat litet proppskåp som liksom bestämt sig för att skaffa eget boende. Hittade ingenting.
 
Det var takläggaren som så småningom hittade det rätta proppskåpet. Det återfanns på ett helt annat våningsplan. Jag glodde även i det en liten stund innan takläggaren lutade sig över mig och slog på strömbrytaren igen.
 
"Hur länge har ni bott här?" undrade takläggaren. 
 
"I elva år", svarade jag.
 
"Jaha", sa han.
 
Precis innan jag rusade ut genom dörren (med blött hår och tandkrämslödder i mungipan) undrade takläggaren vad jag jobbade med.
 
"Är ni … professor, kanske?"
 
Jag försäkrar er att det inte var menat som en komplimang.

(Jag skulle tro att även belgiska barn som växte upp på sjuttiotalet såg Professor Baltasar på tv.)

 
"Nej", sa jag. "Jag är handläggare på EU-kommissionen."
 

"Aha!" sa takläggaren och log, brett. "På kommissionen… jag förstår." 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.