Om Palme, Word och roten till allt ont

Jag undrar hur många som förstod den litterära anspelningen i förra inlägget.

Någon?

Och så undrar jag lite över det här uttrycket "word". När någon säger något bra så kommenterar ungdomen: Word. 

Det är inte så att jag inte gillar uttrycket, tvärtom nästan. Om man så vill är det ju nästan något av en biblisk anspelning. Ordet, liksom. Det enda rätta. Att tänka fritt är stort, att tänka rätt är större. Eller något sånt.

Men hemma hos mig får man ändå lite märkliga associationer. Hemma hos oss brukar vi nämligen säga Windows 95 när något går fel. Vi tror inte på Murphys lag, däremot ställer vi oss skeptiska till allt med kretskort. För att inte tala om sånt utan kretskort.

Det är med Windows 95 på samma sätt som det var med Palme innan den 28 februari 1986. Svenskarna sa nämligen alltid att det var "Palmes fel" i början på 80-talet. Varför är alla telefonautomater trasiga? Palmes fel! Varför går det inte att hempermanenta håret fyra gånger på samma vecka? Palmes fel. Varför kostar bensinen fyra kronor litern? Palme. Det är Palmes fel.

Varför surnar inte degen? Windows 95. Varför funkar inte fjärren? Windows 95. Varför har tryck-stjärna-knappen fastnat i tryck-nere-läge? Windows 95.

Windows 95. Roten till allt ont. Windows 95. Och iFånen förstås. För oss som följer med. I utvecklingen.  

Galaxie01.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.