Jippiehoo?

Berlusconi tillhör inte mina favoriter. Det vet ni.  Mellan 2009 och 2010 ägnade jag ju en stor del av min bloggenergi åt att önska bort honom. Så då borde jag väl vara glad nu? Eller? 

Nja. 

Det är som Simona säger, jag gläds helt enkelt inte i onödan. Och den här krisen, som låter den så kallade marknaden ta makten från vår bräckliga demokrati, och lämnar åt valutakurser och budgetunderskott att avsätta regeringar, jag har faktiskt svårt att glädjas åt den. Åtminstone på det där hurra-jippie-hoo-äntligen-viset. 

Och a pro på "marknaden" så var jag på ett seminarium om den ekonomiska krisen häromveckan. Seminarieledaren påpekade då att man kan klaga på "marknaden" och jubla över idéerna om en skatt på finansiella tjänster, men det gäller att inte glömma att "marknaden" inte är något annat än du och jag. 

Det fick mig att fundera en stund. På vilka vi är.

Du och jag.

Egentligen. 

berlusconi-assolto.gif

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.