Curling, nackspärr och carpe diem

Tja. Vad ska man säga om det där förra inlägget? Kanske att man har rätt att bli lite sentimentalt rosa i kanterna om man kommer hem lullig och glad efter en kväll i goda vänners lag?  (Det rimmade, hörde ni det?) 

Det gick snabbt över.

Femåringen kom tillbaka till vår säng efter ett par timmar och la sig njutningsfullt bredvid mig och sparkade av oss båda täcket och mig i magen. Så jag gjorde som varje principfast förälder med känsla för var gränserna går: kröp försiktigt ner till fotändan av sängen och har sålunda sovit med huvudet och fötterna strax utanför madrasskanten. I dag har jag nackspärr och är betydligt mindre sugen på att stoppa tiden, fånga dagen och allt det där.   

Nu. Handla-mat-skjutsa-till-tennis-lära-femåring-cykla-laga-mat-köpa-genomtänkta-presenter-till-kvällens-födelsedagskalas-gå-på-julmarknad-och-absolut-inte-köpa-mer-julpynt-och-inte-börja-julpynta-denna-helgen-heller-för-att-min-äldsta-dotter-vägrar-att-rucka-på-reglerna-och-det-är-ju-ändå-hon-som-bestämmer…

(Och nej. Det rimmade faktiskt inte. Märkte ni det?) 
nackkrage.jpg

En kommentar till “Curling, nackspärr och carpe diem”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Dr Ciardi:
  alltså, den där femåringen. Hon verkar helt underbar! Liksom den där principfasta äldsta. Men de har ju att brås på.
  – – – – –
  åsa2:
  🙂
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Tack Åsa, det är precis vad min mamma brukar säga.
  – – – – –
  åsa2:
  OM du har en sådan där halskrage på dig när du har nackspärr: prova att använda den ”bak-och-fram, dvs. med kardborrelåset bak. Brukar bli mer rak hållning då. Hälsningar your private jourhavande sjukgymnast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.