Hemma på min gata i stan

Jag hade en bra kväll i går. Ett trettiotal kvinnor (bara kvinnor, alltid kvinnor, tänk att männen har fjättrats så tätt intill den egna köksspisen att de inte längre hinner intressera sig för litteratur) hade tagit sig till Svenska kyrkan i Bryssel.

Jag kunde för första gången i mitt liv promenera från mitt hus till ett författaruppträdande där jag själv spelade huvudrollen.

Svenska kyrkans mycket trevliga kyrkoherde Larsa hälsade oss välkomna och drog sig sedan tillbaka in i köket, antagligen för att diska.

Vi drack vin (Larsa fyllde på när det tog slut), åt snittar och pratade om mig.

Det var en så härlig samling. Och det säger jag faktiskt inte bara för att de skrattade åt mina skämt. Det säger jag för att de gav mig en minnesvärd och lyckad kväll. 

Tack snälla Carin Khakee för att du bjöd in mig. 

carin k.jpg

Jag har arbetat för länge i en mansdominerad bransch för att kunna göra två saker på samma gång. Efter ungefär två böcker brukar jag få svårt att minnas vad jag själv heter. Om någon säger "jag heter Carin med C" då brukar det leda till att jag skriver "med varma författarhälsningar från Karin med C". 

svenska kyrkan1.jpg

Jag och Annika, vi är klassföräldrar ihop. Det visade sig att jag har döpt alla mina litterära gestalter efter hennes barn. Långt innan vi ens träffats. 

En kommentar till “Hemma på min gata i stan”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  åsa2:
  Ja, det var väl det jag tänkte. Att du bara missat lite med bokstäverna hos två av tre, när du uppkallade huvudpersonerna efter mina barn. Ett ”e” i stället för ”a” hos Weber, byt plats på ”l” och ”x” hos pojken och så Hanna som heter Hanna precis som Hanna, då.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Hahaha, Matilda. Det är kanske den bästa recensionen en författare kan få! Tack för det och tack för att du kom. Trevlig helg!
  – – – – –
  Matilda:
  Tack for en mycket trevlig och inspirerande kvall!Jag kopte Dubbla slag och borjade lasa den pa spårvagnen hem. Den var så bra att jag jag åkte valdigt många stationer for långt…
  – – – – –
  Karin W:
  Aha, litterära samtal i huvudstadstrakten? Det ser jag fram emot!
  – – – – –
  Dr C:
  får väl bege sig norrut då. När? Jag längtar.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  IL Dottore och Simona Bella. Tack. Det värmer. Jag kommer att bjuda på litterära samtal på era breddgrader (eller åtminstone Simonas) i början på nästa år. Vi får försöka få ihop det då. KRAM!
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Ja, Karin med K. Så kan det nog vara. Tack för att du ville komma! Vi springer säkert på varann igen. Kram Malin med ett M
  – – – – –
  Karin Selling:
  Malin

  Tack! för ett suveränt och trevligt föredrag. Kanske kände du igen mig för att vi båda bor i Etterbeek lr för att eventuellt har barn på samma skola, mina dock lite äldre.. Hoppas att du haft en bra dag idag och får en bra dag i morgon.

  Karin med K
  – – – – –
  Simona:
  Instämmer till fullo il dottore.

  Kom hem, dammit, och bjud på vin och litterära samtal.
  – – – – –
  Dr Ciardi:
  hade som sagt gärna skrattat åt dina skämt och talat om dig och dina böcker igår. För att inte tala om hur gärna jag hade druckit vin (i ditt sällskap). Kul att du är nöjd!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.