Julpynt, del 1

Nu börjar julpyntsbilderna att nå facebook. Jag har under dagen kunnat ta del av en författarkollegas avbefolkade krubba där en övergiven Maria knäböjer framför en tom krubba och tre kungar. Ni får gissa själva vad hon kallar henne. Och så har jag avundsjuk betraktat en gammal barndomskompis hemmatillverkade jesus, till förvillelse lik den strutformade joint jag sög i mig för att fira att jag tagit min jur.kand. (Och, ja, jag är tillräckligt gammal för att just det misslyckade experimentet ska ha hunnit preskriberas.)

Så nu måste jag väl kontra på något vis. I vår lilla krubba har nämligen de tre kungarna från österland fått sällskap av Lucia och hennes stjärngosse. Vad Lucia har där att göra är ingen som vet. Men Stjärngosse har en självklar uppgift. "Han är Jesus kompis", har femåringen förklarat.

IMG_1354.JPG

En kommentar till “Julpynt, del 1”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Dr Ciardi:
  Ha ha, din femåring har rätt. Den där Jesus verkar ha massor med kompisar. En del inte lika presentabla som stjärngossen, dock!
  – – – – –
  Simona:
  Åh herregud och amen och halleluja. Upphetsningen blir mig övermäktig. Går och lägger mig. Hoppas att all denna förväntan inte håller mig vaken.

  Om jag låter sarkastisk är det för att jag är drucken och ensam och INTE happy happy.

  Men granen ser jag fram emot. På riktigt.

  Godnatt.
  – – – – –
  Simona:
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Muranospecial i morgon. Solo per te, Simona.
  – – – – –
  Simona:
  Min hjärna har kollapsat. Min relation till Carolina Gynning är som din till Juholt och Ledin upphöjt till 10 och hon bräker just nu på min tv och jag hittar inte fjärren. Kan du inte berätta var Maria heter? Sveland?

  Och var är murano-granen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.