Julpynt, del 2 (eller: Simona, solo per te)

En av mina bloggläsare, slash kollegor, slash vänner, har ett alldeles särskilt förhållande till Muranoglas, ni vet det där som säljs tonvis till amerikanska turister som besöker Venedig. Ja. Amerikanska turister och mig.

Här är min lilla (snart närmast mytomspunna) muranogran. Den betalade jag säkert 6 europengar för. Men du, kära Simona, kan få köpa den för 60. Euro. Solo per te.

IMG_1352.JPG

Senast jag var i Venedig hade jag köpstopp. Så då köpte jag bara dessa små änglar i muranoglas. De kostade 2 euro stycket. Så du, Simona, hade kunnat få köpa alla tre för en hundring. Om det inte hade varit för att jag har givit bort dem till mina döttrar. 

IMG_1362.JPG

En kommentar till “Julpynt, del 2 (eller: Simona, solo per te)”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Malin Persson Giolito:
  Åsa2:

  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Åsa. Skönt att höra att ungarna får presenter och slipper vänta till i påsk. Och, visst, riopapegojorna är ett centralt inslag i evangeliet. Det har man ju fått lära sig.
  – – – – –
  åsa2:
  Murano, hah. Eller surt sa räven. För det är mysigt med jul. Men.I år har jag ingen hejd i mina försök att tona ner julen då vi jular någon annan stans än här. Därför njöt jag nästan lite idag när jag berättade för arbetskamraterna att jag måste ut på lunchen för att köpa påskfjädrar. Vi har ingen gran och jag har icke bakat en enda julkaka. Fuskar dock med att värma köpta nyåkers i ugnen för att få doften, den vill jag inte gå mist om då förstås. Saffran i maten och faktiskt både adventsstake, julkalendrar och jesuskrubba. Men inget mer. Eller, okej, några stjärnor och stakar i fönstren. Blev rätt mycket jul ändå, ser jag.
  Påskfjädrarna? Nioåringen ska vara rio-papegoja i en dansuppvisning. Och, ja, det blir julklappar till barnen.
  – – – – –
  Pernilla Alm:
  Jag vet men det kändes så jobbigt att erkänna offentligt. Ville hellre verka god.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Var inte fånig Pernilla. Det är dig jag mobbar, inte Simona.
  – – – – –
  Dr Ciardi:
  har ingen muranogran, Simona. visste inte om vad det var. förrän Mme började skriva om dem. är de så jävla billiga kunde hon kanske häva köpstoppet nästa gång (eller om det är Msr som ska göra det). och köpa ett par granar till Simona.
  – – – – –
  Pernilla Alm:
  Tycker att du är elak mot Simona. Det luktar mobbing.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Jag köpte också min gran 2009. Det måste ha varit Årets Gran, helt enkelt. Konstigt att den inte såldes på Åhléns.
  – – – – –
  Simona:
  Åh men herregud, har ALLA muranogranar utom jag??

  Känner att jag snart måste förlägga research-resa till Murano.

  Tack för inlägget. Jag går väl och sorterar mitt julpynt från Åhléns.
  – – – – –
  I min bokhylla:
  Jag har precis samma lilla gran hemma! Köpt i Venedig 2009.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.