Miraklernas tid

Jesus spottade som bekant på marken, bakade ihop två klumpar lera och la på en blindfödd mans ögon. Och så uppmanade han den blinde att famla sig ner till floden och tvätta bort smutsen och på det lilla viset kunde den blindfödde mannen börja kalla sig seende.

Vi har haft lilljulafton med mamma i kväll. Vad jag fick? Jag fick synen tillbaka. 

Ni kanske undrar vad hon gjorde. Om hon gick ut i min hundra kvadratmeter stora tomt för att loska på den sargade belgiska marken? Eller om hon idkar handpåläggning? Laserkniv?

Nej. Mamma hade köpt de där läsglasögonen som jag har tjatat så länge om att jag behöver.

Med dem på nästippen satt jag framför tv:n när Tomas Tranströmer fick priset: medaljen, miljonerna och hyllningen. Och när det precis såg ut som om Tranströmer skulle klappa kungen på kinden, då började jag gråta.

Han är en ordens frälsare Tranströmer. Utifall ni tvivlat. Miraklernas tid är nu.

Bild 2011-12-10 kl. 21.48 #5.jpg

En kommentar till “Miraklernas tid”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Dr Ciardi:
  anade detta att du var en av hans bästa polare. Kan du lägga ett gott ord för en dekadent katolik (oj, det är nog en tautologi) nästa gång du snackar med honom?
  – – – – –
  Essie:
  Upptäckte häromdagen i duschen att jag inte kunde läsa texten på duschkrämsflaskan – jag som är närsynt. Hepp, nu också ålderssynt med ett spann om ca 20 cm där allt är tydligt. Blä. Progr.. progr.. näe, blasphemy. Kan inte säga det än.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Dr C. Jag och Jesus är jävligt tajta. Jag är möjligen hans allra bästa judisk-ateistiska kompis.
  – – – – –
  Dr Ciardi:
  imponeras storligen av bibelkunskapen. Lätt två kurser avklarade bara med den inledningen (och inlevelsen).

  Jag väntar på att Jesus, de vise männen eller vem f-n som helst ska komma med mina nya glasögon till jul. Mina gamla sprack som sagt. Och jag har -7.3 i syn. På båda ögonen. Igår klämde jag en ny månadslins på mitten. Suck.
  – – – – –
  Ingrid:
  Vad söt du är i glasögon! Helt ny look, inte dumt… Missade Tranströmer, men är väldigt glad att det är han den här gången. Hälsa mamma!
  – – – – –
  lizwennberg.blogspot.com:
  Jag har vid trettiosex avverkat två par inom loppet av några månader. Och Tranströmer, vilken glädje!
  – – – – –
  Åsa Hellberg:
  Välkommen in i en ny ålder.
  Tps; köp flera par. De har en tendens att försvinna.
  – – – – –
  Simona:
  Jag har INGEN relation till Tranströmer men jag bölade också. Han verkar vara en god man. Det ger så mycket hopp.

  Grattis till synen.

  Halleluja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.