En dag i en författares liv

Tillhör ni skaran som läser författarbloggar kanske ni luras att tro att en författares dag består i en uppfriskande joggingtur med Garmin-klockan på armen, en kolhydratfattig frukost med en nespresso-soja-latte, ett par timmars intensivt skrivande (aldrig under tiotusen tecken per dag på den bärbara lövtunna mac-datorn), följt av en fnittrig lunch med spännande författarkollegor och sedan kanske ett oemotståndligt (men hemligt) projekt innebärande åtminstone ett tv-programledaruppdrag och två hemma-hos-reportage. 

Fortsätt gärna att tro det. 

Medan jag släpar ut min lånelabrador och mina uttråkade fransyskor på en haltande hälsporrepromenad i det molniga Bryssel. 

Jag väntar på mörkret. Då slipper jag se hur dammigt julpyntet har blivit. 

poussiere_dyson.jpg

En kommentar till “En dag i en författares liv”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Malin Persson Giolito:
  Tack Mia!
  – – – – –
  mia :
  Malin! Du nyanserar ju! Det är nog mest i mina rosaskimrande författardrömmar som det är lite si och så med nyanserna. Så fortsätt skriv, snälla Malin. Så att jag kan bli klokare men ändå fortsätt drömma.
  – – – – –
  Åsa Hellberg:
  jag vet inte eftersom du inte skriver något om det …
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Åsa. Har jag tagit av mig den?
  Mia. Jag lovar att nyansera mera. Det får bli mitt nyårslöfte.
  – – – – –
  Åsa Hellberg:
  Betyder det att du har satt på dig skrivkostymen igen?
  – – – – –
  Mia:
  Äntligen en något mer nyanserad bild!Av det ändå för mig ack så eftersträvansvärda livet…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.