En dag i en författares liv

Tillhör ni skaran som läser författarbloggar kanske ni luras att tro att en författares dag består i en uppfriskande joggingtur med Garmin-klockan på armen, en kolhydratfattig frukost med en nespresso-soja-latte, ett par timmars intensivt skrivande (aldrig under tiotusen tecken per dag på den bärbara lövtunna mac-datorn), följt av en fnittrig lunch med spännande författarkollegor och sedan kanske ett oemotståndligt (men hemligt) projekt innebärande åtminstone ett tv-programledaruppdrag och två hemma-hos-reportage. 

Fortsätt gärna att tro det. 

Medan jag släpar ut min lånelabrador och mina uttråkade fransyskor på en haltande hälsporrepromenad i det molniga Bryssel. 

Jag väntar på mörkret. Då slipper jag se hur dammigt julpyntet har blivit. 

poussiere_dyson.jpg

En kommentar till “En dag i en författares liv”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Malin Persson Giolito:
  Tack Mia!
  – – – – –
  mia :
  Malin! Du nyanserar ju! Det är nog mest i mina rosaskimrande författardrömmar som det är lite si och så med nyanserna. Så fortsätt skriv, snälla Malin. Så att jag kan bli klokare men ändå fortsätt drömma.
  – – – – –
  Åsa Hellberg:
  jag vet inte eftersom du inte skriver något om det …
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Åsa. Har jag tagit av mig den?
  Mia. Jag lovar att nyansera mera. Det får bli mitt nyårslöfte.
  – – – – –
  Åsa Hellberg:
  Betyder det att du har satt på dig skrivkostymen igen?
  – – – – –
  Mia:
  Äntligen en något mer nyanserad bild!Av det ändå för mig ack så eftersträvansvärda livet…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.