TV-döden

En lång dag på jobbet. Träffade barnen och maken för lunch i en överfull personalmatsal. Inte den mest lyckade sammankomst vi har haft. Lång eftermiddag. Promenad hem i spöregn. Promenad med lånelabradoren i spöregn. Rester till middag. Somnade framför Bolibompa. Nu dånar åskan. Barnen ligger i sina sängar och läser. 

Jag är dödstrött.

Det är knappt så jag orkar, men jag sätter på tv-n. Allt kommer att kännas bättre snart. Jag vet det. TV är precis vad jag behöver.

Detta visas. 

Någon sorts fars. Den utspelar sig utomhus. Någonstans i Sverige. Folkkära artister.  

Sportkrönika. 

Ett par inredningsprogram av typen: åk iväg en vecka, när vi kommer hem har vi gjort om ditt hus till en golf-resort: lagt in en gräsmatta i plast i köket, hängt kortbyxor över alla lampor och bytt ut alla stols och bordsben mot golfklubbor. (Inte konstigt att ägarna gråter när de får komma hem igen.) 

Ett par sångtävlingar där förolämpningar alltid inleds med "jag ska vara ärlig". Som om det skulle göra det lättare. 

Jättefeta människor som blir smala.  

Bond och Jönssonligan

CSI i några varianter (hur många varianter finns det egentligen? är det någon som vet?)

och så ytterligare några bantningsprogram

och så ett program om folk som tatuerar sig. 

Jag vet inte hur ni känner inför det här. Hur känner ni inför det här? Vill ni skjuta någon? Er själva? Knarka kanske? Eller åtminstone kasta ut tv-n genom fönstret? 

En kommentar till “TV-döden”

 1. (Kommentarer överförda från tidigare blogg)

  Dr C:
  håller mig till hyrfilm via nätet. och hederligt gott rödvin. faktisk, efter att lilla pärlan anlände har vi slutat zappa. orkar inte med alla dåliga program, fula människor och meningslösa och alltför ofta återkommande reklamavbrott.
  – – – – –
  åsa2:
  Hade ingen aning. Om att TV visar rörliga bilder, alltså. Hur hinner folk?
  – – – – –
  Saga:
  Helt värdelöst. Utbudet är en kränkning mot svenska folket. Tror de det är detta vi vill ha? Jag hyr filmer och beställer hem tjocka bokpaket istället.
  – – – – –
  Pernilla Alm:
  Hur jag känner? Jag känner att jag inte lägger min tid på det där. Jag känner att jag är för fin för det där. Jag känner att facebook är mycket bättre. Och då förstår ni.
  – – – – –
  Malin Persson Giolito:
  Amanda. Rött vin. Da shit, som vi säger här hemma. Essie. Det är ett mysterium. Frida. Till och med nyheterna var trista.
  – – – – –
  Frida:
  Jaaa, det ÄR förbannat tråkigt med tv ikväll. Kom på mig själv att längta efter 22-nyheterna till och med. Nu läser jag bloggar. Dig. Tack.
  – – – – –
  Essie:
  Blir nyfiken på att du sitter i Bryssel och verkar ha samma utbud som här hemma; vilken leverantör har ni?

  Sen måste jag säga att sen vi slutade med kabel/digital är vi lika nöjda – 1, 2, 4, svt24, K, barnkanalen och två danska plus alla playkanaler på datorn. Funkar bra med hyrfilm/boxar som komplement.

  Blir mer att man väljer program numera.
  – – – – –
  Amanda:
  Inte knarka, men dricka ett hyggligt vin kanske.
  Och kolla på Sons of Anarchy.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.