There’s nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.

Två dagar i veckan är jag ledig för att skriva. Dessa mina skrivdagar är febrigt produktiva. När de börjar gå mot sitt slut rusar pulsen, trycket mot bröstet är nästan outhärdligt och jag har svårt att andas. I dag tog jag mig ut i parken för att jogga lite, lugna ner mig kanske.

Det tog kanske fem minuter och mindre än en kilometer för mig att skissa upp ett nytt slut. Eller, ja, inte ett helt nytt slut naturligtvis, men ett modifierat slut. Som gör det hela ungefär fem gånger bättre. Och det var jävligt bra redan från början.

Jag trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt.

Sedan ägnade jag resterande femtio minuter åt att andas och fantisera om hur jag kommer att ta emot diverse priser och utmärkelser.

Man skulle kunna säga att det går bra nu.

Jag har flow, som det heter.

10 reaktioner till “There’s nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.