A Long and Winding Road

Jag skriver vidare. Ser på Pirats hemsida att omslaget har lagts ut nu, tillsammans med en (preliminär) presentationstext. Och ett utgivningsdatum (12 oktober).

Det låter onekligen som om jag har gott om tid.

(Du har gott om tid, säger jag till mig själv. Herregud, du har inte mer än ett fyrtiotal sidor kvar att skriva. Men… protesterar jag. Sedan ska jag ju skriva om den. Klart du inte ska, säger jag. Den håller. Den är oerhört genomarbetad redan. Bara de första två kapitlen har du jobbat med sedan två år tillbaka. Den här historien, du har levt med den i fyra år. Väntat ut den. Det håller. Den håller. Du håller. Jamen, redigeringen, suckar jag… Det är så snart. Och jag vet inte om jag orkar.)

Buhu, liksom. Stackars mig. Inget nytt under solen. Allt är som det brukar vara.

Nåja.

Vad handlar boken om? (Min favoritfråga, alla kategorier, förutom, naturligtvis: Hur går det med skrivandet?)

***

Jag ger dig en chans att uppfylla det som är varje advokats högsta dröm, säger Sophia Webers gamla professor. Att få en oskyldig man fri.

Läkaren Stig Ahlin är dömd till livstids fängelse för det bestialiska mordet på en femtonårig flicka. Trots att det har gått snart fjorton år är han fortfarande känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

Advokat Sophia Webers gamla professor övertalar henne att åta sig fallet, ytterst motvilligt accepterar hon. Att söka resning är dömt att misslyckas. Ändå, när Sophia tittar närmare på utredningen inser hon att den har avgörande brister, kanske har Stig Ahlin faktiskt dömts för ett brott han inte begått.

Men frågor om skuld och ansvar är aldrig lätta. Att Sophia gör sitt yttersta för att få Stig Ahlin frikänd väcker mångas avsky. Dessutom, ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?

Bortom varje rimligt tvivel är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. Vi följer hennes liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer, ensamma segelturer i Stockholms skärgård och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar.

 

 

44 reaktioner till “A Long and Winding Road”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.