Frk Nyfiken frågar

Hur klarar man av att springa 7 km när man inte varit ute på länge? Själv orkar jag knappt 5 km ;-)
Skämt och sido, när kommer din kokbok ut? Du verkar vara grym på middagar och sådant beundrar jag skarpt.

Hej Frk Nyfiken! Det var länge sedan sist.

Man klarar av att springa långt om man ser till att liksom bara nätt och jämt komma upp i springfart. Nyckelordet här är ”hasa”.

När min kokbok kommer?

Ser man på det enorma utbud av kokböcker som kommer varje år så verkar det som om huvudskälet till att man bestämmer sig för att skriva en kokbok har ganska lite att göra med hur pass bra mat man faktiskt lagar. Det är betydligt viktigare att man är känd och blir snygg på bild.

Så. När jag kommer ut med en kokbok?

När jag får väldigt, väldigt dåligt med pengar. Och då får jag nog lov att snällt be pappa ställa sig bredvid mig och stoppa tummen i såsen. För visst kan jag laga mat. Men känd är jag inte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den enda kändiskokboken värd namnet.

(Åh. jag känner att jag någon gång måste skriva ett inlägg om Prinsessornas kokbok. Den är underbar.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag älskar den här kokboken. Den innehåller något så ovanligt som äkta matlagningsknep. Som att man ska lägga en okokt potatis i grytan (eller såsen) om man har saltat den för mycket. Och hur man gör för att få fram smaken ur en vintertomat (riv den, sockra, salta, blanda med olivolja.) Att man alltid, alltid, alltid ska baka med saltat smör och riva ner citronskal i pannkakssmeten.

Man läser inte kokböcker för recepten, dem kan man hitta på nätet. Bra kokböcker handlar om drömmar och hemligheter. Secrets de cuisine är en sådan bok.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.