Om väder och vind och Loreen

Vi tar en paus från frågorna. Ni vill väl veta vad jag gör? Just precis i detta nu sitter jag i min trädgård. Det är varmt. Sommarvarmt. Vi har ätit tidig middag och jag var ute och ”sprang” innan ungarna kom hem. Den här senaste boken har tagit död på min kondis. Varje gång jag försöker få upp mina tjocka ben i något sorts tempo börjar det göra ont. I benhinnorna. I knäna. I foten. I höften. Men jag försöker tänka ”positivt”. Mamma säger att hon har exakt samma värk som jag. Så det är alldeles säkert inte cancermetastaser i skelettet. Utan bara reumatism.

Får man skämta om cancer? ”Ja”, måste väl det korrekta svaret vara. Däremot får man inte skämta om Loreen, åtminstone inte med mina barn. Jag berättade nämligen för dem att vi inte kommer att kunna gå på Allsången när Loreen sjunger. Men att de inte skulle vara ledsna, för att när Ranelid uppträder en vecka senare, då är vi lediga allesammans och deras morfar kommer säkert att se till att vi får sitta på raden allra längst fram. Bara han får sitta i mitten.

Nu har samtliga fransyskor uppsökt olika rum i huset för att gråta förbittrat över livets orättvisor. De har världens elakaste mamma och hon sitter som sagt i trädgården. Det är varmt. Sommarvarmt. Och om vädret skämtar jag INTE.

 

 

7 reaktioner till “Om väder och vind och Loreen”

  1. Och jag ser framför mig hur Ranelid avbryter sitt framträdande när han ser morfar på första raden och börjar yla om ”aldrig har någon någonsin blivit så kränkt”.

    Tack för en underbar blogg, du skriver underbart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.