Ännu flera svar på ännu flera frågor

Uttorkad. Så känner jag mig. Så trött att jag inte ens orkar prata om det. ”Det vänder framåt jul”, sa en av mina vänner. ”Då får du återhämta dig.”

Jag antar att blogglusten återkommer ungefär samtidigt. Så i väntan på första advent tar vi väl de sista frågorna?

Essie undrar:

Vad fick dig att på ”allvar” skriva på din första bok? Och hur lång tid tig det att skriva första boken? Och hur trivs du med Bryssellivet? När saknar du Sverige? Vilken champagne är godast? :) :) :) !!! Nyfiken!

Jag skrev min första bok när jag fått sparken från mitt dåvarande arbete. Det var så mycket jag ville säga om hur de tio åren av mitt liv hade blivit så då gjorde jag det. Dessutom gick jag väl igenom vad andra (mindre förträngda) människor skulle kalla för ”livskris” så att jag kände att allt i mitt liv plötsligt hade ställts på sin spets. Skulle jag göra det jag egentligen alltid hade velat göra? Kunde jag göra det?

Det gick nog på sätt och vis ganska snabbt att skriva den första romanen. (Om man då inte räknar att jag gjort intensiv research i ganska exakt tio år.) Jag började skriva på allvar någon gång i februari/mars och höll på med det fram till barnens sommarlov. Sedan låg manuset orört fram till september. Då hade jag två månader på mig innan jag skulle börja jobba igen (för jag hade fått nytt jobb). Så fram till november skrev jag som om mitt liv hängde på det och en vecka efter att jag börjat arbeta (sista veckan i november) skickade jag in manuset till Pirat.

”Jag läser under mitt jullov”, sa Ann-Marie. ”Mer än så kan jag inte lova.”

Hon kom tillbaka från semestern den 7 januari. The rest is, som det heter, en alldeles särskilt rolig historia.

Jag trivs väldigt bra i Bryssel. Jag saknar Sverige varje vaken stund på dygnet. I synnerhet dagen innan midsommar.

Den godaste champagnen är den som jag dricker iskall tillsammans med min man för att fira att vi har varit gifta i tretton år. Jag räknar med att få veta exakt vad det är för sort om tolv dagar.

5 reaktioner till “Ännu flera svar på ännu flera frågor”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.