Det är viktigt att känna sig snygg

I morse bestämde jag mig. Nedbrytande tankar om kroppsligt förfall, obegriplig trötthet och förlamande självkritik ska naturligtvis fördrivas med siden och smink. Det vet väl alla? Att bara man känner sig snygg så mår man bra.

Jag duschade. Tvålade in mig med en duschtvål lika mjuk som nyvispat kärnsmör. Smorde in mig efteråt. Sprayade torrschampoo i håret och fönade mig Farrah Fawcett-fluffig. Sminkade mig med både mascara och rouge. Gick igenom ett moln Miss Dior Cherie. Borstade tänderna. Gurglade. Satte på mig långa, snygga, nya örhängen. Ett armband som klirrade.

Så klädde jag på mig en klänning (rosa, Greta) och ett par nätstrumpor (svarta, wolford). Och ett par skitsnygga skor.

Nätstrumpor, tänkte jag medan jag drog på mig dem, alldeles lagom försiktigt. Varför har man inte nätstrumpor oftare? Nätstrumpor är ju det perfekta plagget när det är varmt ute men man inte vill gå barbent till jobbet: fina, luftiga, svala, men de ger ändå den där rätta påklädda looken.

Fan, vad jag är smart, tänkte jag sedan. Snygg. Redo för en framgångsrik dag på jobbet.

Det tog mig ungefär tio minuters promenad innan jag kom på varför jag inte har satt på mig ett par nätstrumpor sedan bokmässan 2010.

Jag får skavsår av nätstrumpor. Inte på fötterna. Mellan låren.

Men väl framme på kontoret fick jag en idé. I en av mina skrivbordslådor hade jag nämligen en sån där sporttejp. Ni vet. En vit, bred, tjock tejp som sitter som berg. Normalt sett använder jag den till att tejpa foten, men det gick alldeles utmärkt att slinka in på toaletten och sno tejp runt låren istället (allra högst upp, alldeles vid ljumsken). Som skavsårsskydd.

Fan, vad jag är smart, tänkte jag.

Ända till att jag gick ner till cafeterian för att hämta en kopp kaffe. Då lossnade en liten kant av tejpen. Då kändes det kanske inte jättesmart, utan bara en smula obehagligt. Och så skavde det lite till.

Men gick, det gjorde jag ändå. Något senare gick jag för att äta lunch med en kompis. Och när jag ätit klart gick jag tillbaka till kontoret. Och sedan skulle jag gå hem.

Jag hade bråttom när jag skulle hem. Och då hade tejpen lossnat på ganska många ställen, men liksom fastnat igen. I det där som växer i ljumskarna på kvinnor som inte medelst varmt vax förberett sig inför den stundande baddräktssäsongen.

Att ta sig hem var bland det mest smärtsamma jag har gjort i mitt liv. Jag vacklade. En centimeter i taget. Bredbent. Genomsvettig. Oss emellan kände jag mig inte sådär jättesnygg.

Nu har jag något som ser ut som tredje gradens blodiga brännskador mellan benen. Och jag kommer att behöva spendera första delen av min sommar med dubbla shorts.

Detta är sålunda vad som händer när en lidande författare gör sitt bästa för att inte försmäkta under oket av sin egen kreativitet.

Kan vi kalla det för en yrkesskada?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 reaktioner till “Det är viktigt att känna sig snygg”

  1. Hahaha. oslagbart. Tack! Jag vet att man inte ska skratta at andras elände men jag skrattar faktiskt at din malande beskrivning! Ta hand om de stackars laren. ha en glad midsommar!

  2. Instämmer i ovanstående, tack för du delar med dig! Och får en tanke/idé; om man tar ett par gamla strumpbyxor, och antingen har på dem med avklippta ben eller att man klippet av dem så endast låren täcks. Eller så skippar man nätstrumpbyxor. Lårskav förpestar sommaren. Hoppas det går över snart!

  3. Skaffa hund och du kommer inte att ha lår som skaver. Till och med en liten tax som min lyckas rasta låren snygga. Sedan vet jag inte, skulle nog behöva en riktigt stor hund för resten. Men låren. Låren!
    Kanske jag ska använda den där tejpen runt midjan…

  4. Jag kan förlika mig med din smärta. Jag blev en gång stungen av en geting i just det där mjukaste partiet mellan låren (det stället, var vi kvinnor har det enda överlopps 10 gr fett i hela vår kropp…). Jag stod på balkongen och hängde tvätt att torka, vilket jag gjort under hela sommaren i välmenat samförstånd med getingarma. Tammeattan, om där inte var en överkänslig soldat, som skickade sin ammunition rakt in i fläsket på mig. Jag kunde inte gå normalt på två månader……

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.