Bräck det om du kan!

”Hur många gånger kräktes jag”, frågade sexåringen i morse.

”Jag vet inte riktigt”, svarade jag. Eftersom jag tappade räkningen någon gång strax efter klockan fyra. Det blir lätt så när man redan vid niotiden lägger sig på en tältsäng i yngsta dotterns rum för att kunna torka henne om munnen, hålla i hinken och koll på febern, när hon kräks galla och vatten minst en gång varje trekvart, hela natten utan avbrott.

”Minst sju gånger”, sa sexåringen fundersamt.

”Minst”, svarade jag.

Vi begrundade detta en stund. Sexåringen nickade några gånger. Snöt sig. Smuttade på lite vätskeersättning. Sedan undrade hon:

”Tror du att det blev världsrekord?”

 

 

 

12 reaktioner till “Bräck det om du kan!”

    1. Pernilla, darling. Jag lider verkligen med dig. Igenkänningslider. För när sexåringen (eller valfri annan dotter) låg i den här ömma moderns slappa mage, då slogs i alla fall personbästa. Varje dag fram till cirka vecka 30. När jag väntade den första gick jag ner tre kilo under de första 20 veckorna. Just saying.

    1. Pernilla, darling. Jag lider verkligen med dig. Igenkänningslider. För när sexåringen (eller valfri annan dotter) låg i den här ömma moderns slappa mage, då slogs i alla fall personbästa. Varje dag fram till cirka vecka 30. När jag väntade den första gick jag ner tre kilo under de första 20 veckorna. Just saying.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.