Heta hälsningar från Europas huvudstad

Jag är hemma i Bryssel igen. Det är fyrtio grader varmt. Och det här blir inget väderinlägg. Inte heller ett sånt där sommar-sammanfattande inlägg som man förväntas skriva till sina fina (och oförtjänt försummade) läsare. Men jag har haft det bra. Någonstans i Sörmland tillbringade jag så många veckor att jag tappade räkningen redan efter ett par dagar. När boken åkte ut på sin första resa drabbades jag av Trötthet. Hittade en hundkorg som var rasande mjuk. Den släpade jag efter mig, som Linus i Snobben släpar sin snuttefilt, och när barnen sa: här stannar vi en stund, då rasade jag ner i min hundkorg och slöt mina svullna ögon. Läsa gick inte. Skriva var knappast aktuellt. Barnen fick sköta sig själva. Eller låta sig omhändertas av hjälpsamma släktingar och grannar.

Sommarlovet är inte över än. Men saccosäcken fick jag lämna i Sörmland. Någon gång måste en skrivandes kvinna skriva. Kanske är det dags. I morgon ska jag gå igenom slutkorr med förlaget.

 

Ett par av mina barn har börjat instagramma eller vad det kan tänkas kallas. De publicerar bland annat bilder på sina hembakade cupcakes. Jag är så stolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Och kan konstatera att den vita frostingen inte alltid spritsas så långt från det matmissbrukande moderträdet.

 

18 reaktioner till “Heta hälsningar från Europas huvudstad”

  1. Malin Malin Malin – som jag längtat. Insåg jag nu. Välkommen tillbaka till mitt köksbord.
    Fil
    PS i en anonym bokhylla på hotell i Bad Gastein såg jag att det längst fram och mest läst stod en fin bok som heter Bara ett Barn.

  2. Malin Malin Malin – som jag längtat. Insåg jag nu. Välkommen tillbaka till mitt köksbord.
    Fil
    PS i en anonym bokhylla på hotell i Bad Gastein såg jag att det längst fram och mest läst stod en fin bok som heter Bara ett Barn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.