En borgerlig helg

Det är sommarvarmt ute och jag har ägnat dagen åt att planera morgondagens julmiddag. I tidigaste laget kan tyckas, till och med för mig. Men så är det när man ska kränga böcker. Det gäller att ha nyslingat hår, söta barn och välstädat hemma.

I kväll ska vi på middag. Till paret med orangeriet i trädgården, minns ni?

Jag slår vad med min man om att de tänker berätta för gästerna att de ska gifta sig. Christophe suckar, skakar på huvudet och säger att ja-kanske-säger-du-ja-ha och det vet jag inte riktigt hur jag ska tolka. Möjligen att han inte tycker att det är lika spännande som jag.

Oavsett vilket kommer det att bli makalös mat, för det blir det alltid. Mitt enda problem inför kvällen är egentligen att jag så gärna skulle vilja ha ett par svarta strassf*ckmepumps med smal tolvcentimetersklack, men jag vet hur det kommer bli, hur det alltid blir, när jag försöker mingla med sådana på en gräsmatta. Ingen vill f*ck den där stackarn som står framåtlutad som ett bokstöd och försöker hålla balansen, möjligen tänker Christophe att han borde tippa ner henne i en skottkärra (det blir lättare att få hem henne då) och låta henne sitta där och äta rester i den enda ställning som hon klarar av.

Men jag är fin i håret. Nyfönad. Urringad är jag också.

Pumpsen passar jättebra till min urringning.

Jag frågar Christophe vad han tycker. Han suckar, skakar på huvudet och säger att ja-kanske-säger-du-ja-ha och det vet jag inte riktigt hur jag ska tolka.

Jag tar med mig två par skor. Så får det bli.

 

 

7 reaktioner till “En borgerlig helg”

 1. Enda sättet är att gå på tå, inte lägga någon tyngd alls på klacken. Svårt, kräver i princip att du har dansat i tåspetsskor (ballerina) och det funkar bäst om gräsmattan är extremt kortklippt, annars snor klacken lik förbajat in sig i gräset och du fastnar.Ta med en potatisskalare. Om du skulle behöva gräva upp en klack är potatisskalare perfekt.

 2. Enda sättet är att gå på tå, inte lägga någon tyngd alls på klacken. Svårt, kräver i princip att du har dansat i tåspetsskor (ballerina) och det funkar bäst om gräsmattan är extremt kortklippt, annars snor klacken lik förbajat in sig i gräset och du fastnar.Ta med en potatisskalare. Om du skulle behöva gräva upp en klack är potatisskalare perfekt.

 3. Fuck-me-pumps?
  Too vulgar och noveau riche, liksom.
  Tart trotters, däremot! Simply divine och classy. Med andra ord – the perfect ”it shoes” for Madame Giolito. Ett par Salvatore Ferragamo kanske – i svart mocka?

 4. Fuck-me-pumps?
  Too vulgar och noveau riche, liksom.
  Tart trotters, däremot! Simply divine och classy. Med andra ord – the perfect ”it shoes” for Madame Giolito. Ett par Salvatore Ferragamo kanske – i svart mocka?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.