Om lycka, bokmässan och födelsedagstorsk

Jag har lite svårt att få ihop det. Ni vet, livet. Nej, förresten. Livet funkar bra. Men bloggandet halkar efter. Blir liiiiidande, om nu det är möjligt att få en blogg att lida. I går fyllde jag år. Jättemånga år. (Ont-i-lederna-svårare-att-gå-ner-i-vikt-många-år) Det var en bra födelsedag. Jag blev väckt av min favoritkvartett, tog ett varmt bad, köpte nya underkläder och lagade torsk till middag. I morgon åker jag raka vägen från kontoret till flyget och från Landvetter raka vägen till Books & Dreams. Det låter något det.

Nyss satt jag och lipade framför Trinny & Susannah. Och nej, jag tycker inte att man måste vara snygg för att räknas. Jag tror inte heller att lyckan finns gömd i stoppningen i en wonderbra. Men jag unnar alla att få känna sig fina. Starka, kanske. För det är lätt att hålla sig för skratt när man inte vill synas, när man mår dåligt om man råkar få syn på sig själv i reflektionen från en fönsterruta. Tro mig.

Jag har packat min väska. Den är proppfull med saker som ska få mig att känna mig laddad, stark kanske. Och insomningstabletter, huvudvärkstabletter och halstabletter. Det viktigaste har jag naturligtvis inte med mig.

Vi kör lite fotografier istället.

En Mycket God Soppa. Som är Väldigt Enkel Att Laga. Fräs ett par gula lökar mjuka i en kastrull. Häll i en påse frysta ärter och täck med kycklingbuljong (eller vatten + en buljongtärning). När ärterna är mjuka, mixa soppan och smaka av med lite grädde eller crème fraiche. Vi kör laktosfritt. Riv ner lite god ost. Eller skit i det.

Så här stark tycker jag att alla ska få känna sig.

Det här kan vara det finaste fotografiet jag vet. Min morfar och min lillasyster. Sommaren 1975. Glädje, familj, kärlek, etcetera. Bra att tänka på innan bokmässan.

Andas in, andas ut.

Bokmässan, som sagt. LOVA att ni kommer fram och hälsar om ni får syn på mig.

 

36 reaktioner till “Om lycka, bokmässan och födelsedagstorsk”

 1. Av tusen skäl kommer jag inte att gå på bokmässan (EN DAG!!!).
  Därför önskar jag dig och Simona och flera andra allt gott!

  Jag tittade på Trinny och Susannah idag. Ja. De lyfter en massa människor och jag tycker det är så skönt att titta på i motsats till alla hahahadärfickjagdigdinidiot.

  Jag önskar att jag kunde hälsa på dig. Verkligen. Jag hade också behövt det.

  Lycka till och hejåhå från mig!

 2. Av tusen skäl kommer jag inte att gå på bokmässan (EN DAG!!!).
  Därför önskar jag dig och Simona och flera andra allt gott!

  Jag tittade på Trinny och Susannah idag. Ja. De lyfter en massa människor och jag tycker det är så skönt att titta på i motsats till alla hahahadärfickjagdigdinidiot.

  Jag önskar att jag kunde hälsa på dig. Verkligen. Jag hade också behövt det.

  Lycka till och hejåhå från mig!

 3. Jag tycker att du är fin. Jättefin.
  Och jag vet allt det där om utsida och insida och kropp och usch. Många års kamp har resulterat i ett ”jag är väl kanske ok då”. Det får vara bra där. Det känns … starkt.
  Många kramar! Kom och drick kaffe, eller champagne, när du kommer tillbaka!

 4. Jag tycker att du är fin. Jättefin.
  Och jag vet allt det där om utsida och insida och kropp och usch. Många års kamp har resulterat i ett ”jag är väl kanske ok då”. Det får vara bra där. Det känns … starkt.
  Många kramar! Kom och drick kaffe, eller champagne, när du kommer tillbaka!

 5. Häromdan sa jag till min man: Åh,tänk om jag kunde åka till bokmässan och krama Malin! Men gör det då, sa han uppmuntrande. Trots att han satt inne med sanningen. Han är då för söt! Eh, den här månaden går det bara inte. Alldeles för många räkningar, alldeles för få ”peningar” på kontot.
  Det här är ju inte klokt. Vi har aldrig träffats. Ändå känns det (för mig) som om vi känt varandra hela livet. Du är en så ämabel och empatisk person. Och det är det som räknas i min värld. Lycka, lycka till dig på bokmässan, den blir ditt stora genombrott, jag känner det i högra stortån. Den vänstra är snart sagt förtvinad p g a hallux valgus, så inget att lita på:-)
  Kram, en hönsmamma:-)

 6. Häromdan sa jag till min man: Åh,tänk om jag kunde åka till bokmässan och krama Malin! Men gör det då, sa han uppmuntrande. Trots att han satt inne med sanningen. Han är då för söt! Eh, den här månaden går det bara inte. Alldeles för många räkningar, alldeles för få ”peningar” på kontot.
  Det här är ju inte klokt. Vi har aldrig träffats. Ändå känns det (för mig) som om vi känt varandra hela livet. Du är en så ämabel och empatisk person. Och det är det som räknas i min värld. Lycka, lycka till dig på bokmässan, den blir ditt stora genombrott, jag känner det i högra stortån. Den vänstra är snart sagt förtvinad p g a hallux valgus, så inget att lita på:-)
  Kram, en hönsmamma:-)

 7. Letade efter dig men du var typ bizzy med att pussa nån gammal sjungande stubbe.
  I Aftonbladet.

  Grattis i efterskott.
  Två frågor: Den blå färgen i flickans rum (?) – är det tapet? Älskar!

  Insomningstabletter – vilka? Hur funkar det? Vill ha, nej, behöver.

  Stor kram,
  Amanda

  1. det är inte min flickas rum, vi är hemma hos kompisar. men hon har haft ungefär samma färg i sitt eget och det var inte tapet. insomningstabletter: köp de starkaste du kan på utländskt apotek. det fungerar ibland. kram!

 8. Letade efter dig men du var typ bizzy med att pussa nån gammal sjungande stubbe.
  I Aftonbladet.

  Grattis i efterskott.
  Två frågor: Den blå färgen i flickans rum (?) – är det tapet? Älskar!

  Insomningstabletter – vilka? Hur funkar det? Vill ha, nej, behöver.

  Stor kram,
  Amanda

  1. det är inte min flickas rum, vi är hemma hos kompisar. men hon har haft ungefär samma färg i sitt eget och det var inte tapet. insomningstabletter: köp de starkaste du kan på utländskt apotek. det fungerar ibland. kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.