Sudda, sudda, sudda bort din smutsiga kvinnlighet

Den stora tröttheten har rullat in. Jag gick upp och skickade iväg familjen till jobb och skola, släpade mig till soffan och somnade om. Jag har ”skrivdag” i dag. Det kommer i praktiken att innebära att jag (snart, om jag orkar) släpar mig vidare till min IKEA-madrass och lägger mig där i väntan på att bli bortretuscherad. (Christophe får sköta barnen utan min inblandning, precis som man gör i Saudi.)

Fast klockan halvtvå ska jag ha simlektion. Jag måste nämligen lära mig att crawla eftersom jag i går anmälde min man och mig till Vansbro-simmet 2013. Jag får lov att simma i heltäckande våtdräkt. Eftersom mannen är stark och kvinnan vek och ungdomen yster och vig i lek, ett naket folk, för stolt för ok, för rent för dräkternas skökodok. Som Fröding skulle ha uttryckt saken.

Godnatt, vänner. Eller au revoir. Om jag lyckas hålla näsan ovanför ytan.

 

13 reaktioner till “Sudda, sudda, sudda bort din smutsiga kvinnlighet”

 1. Malin, jag måste påminna mig själv att inte läsa din blogg på arbetstid. Mina kollegor undrar vad som är så himla roligt då jag helt plötsligt efter koncentrerad tystnad brister ut i ett gapflabb! Finns kanske inte så mycket att gapflabba åt på det sättet på min arbetsplats tycker de, he he.
  Din humor är precis i min smak, sarkastisk, intelligent,knasig och alldeles underbar. Vi hade nog varit bästisar om vi gick i samma klass.
  Kram från mig

 2. Malin, jag måste påminna mig själv att inte läsa din blogg på arbetstid. Mina kollegor undrar vad som är så himla roligt då jag helt plötsligt efter koncentrerad tystnad brister ut i ett gapflabb! Finns kanske inte så mycket att gapflabba åt på det sättet på min arbetsplats tycker de, he he.
  Din humor är precis i min smak, sarkastisk, intelligent,knasig och alldeles underbar. Vi hade nog varit bästisar om vi gick i samma klass.
  Kram från mig

 3. När fordon från de amerikanska militärbaserna i Saudiarabien kör utanför baserna så är det ofta på ren trots kvinnliga soldater som kör dessa fordon.

  Om man är världens mäktigaste militärmakt så är det lätt att komma undan med den sortens symbolhandlingar. Om man däremot är ett företag med vinstkrav så lär nog handlingar för att komma tillrätta med kulturrelativismens konsekvenser inte hamna högt på att-göra-listan.

 4. När fordon från de amerikanska militärbaserna i Saudiarabien kör utanför baserna så är det ofta på ren trots kvinnliga soldater som kör dessa fordon.

  Om man är världens mäktigaste militärmakt så är det lätt att komma undan med den sortens symbolhandlingar. Om man däremot är ett företag med vinstkrav så lär nog handlingar för att komma tillrätta med kulturrelativismens konsekvenser inte hamna högt på att-göra-listan.

 5. Coolt! Var ju där i somras och det var härligt. Säg bra till så kan du få tips och knep! Blir (dessvärre?) en omgång till i sommar då jag missade Lidingö i lördags efter tre förkylningar på en månad. Är inte i tremilaform. Kul! Du ska inte med på Öppet spår i februari? 9 mil längdåkning, lovar att du kommer åka bättre än mig.

  1. Jag tänkte göra Öppet spår i februari 2014. Men i år hinner jag inte, tyvärr. Och, jag lovar, även om du slängde skidor och pjäxor och tassade barfota i spåret så skulle jag inte åka bättre än du.

 6. Coolt! Var ju där i somras och det var härligt. Säg bra till så kan du få tips och knep! Blir (dessvärre?) en omgång till i sommar då jag missade Lidingö i lördags efter tre förkylningar på en månad. Är inte i tremilaform. Kul! Du ska inte med på Öppet spår i februari? 9 mil längdåkning, lovar att du kommer åka bättre än mig.

  1. Jag tänkte göra Öppet spår i februari 2014. Men i år hinner jag inte, tyvärr. Och, jag lovar, även om du slängde skidor och pjäxor och tassade barfota i spåret så skulle jag inte åka bättre än du.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.