En (svensk) klassiker: medelålderskrisen

Åsa undrar i kommentarerna till förra inlägget om jag inte ljuger. Och det är klart att jag ljuger, det är i jisse namn det jag GÖR, men i precis just det inlägget ser jag inget hittepå. Inledningsvis berättar jag hur jag går från att göra ingenting till att sova en stund. Och det är sant. Att ”göra ingenting” och att ”sova” är mina paradgrenar. Sedan ironiserar jag över det patriarkala samhället och sedan berättar jag att jag ska träna. Också sant. Förvånande kanske, med tanke på mitt (intellektuella) omfång. Men sant.

För visst har jag börjat träna för Vansbrosimmet, i dag kan jag knappt gå, jag hade ingen aning om att det var så jobbigt att crawla. Eller, själva crawlandet kanske inte är så jobbigt om det inte vore för att det är så svårt att andas medan man gör det. Jag har arbetat för länge på mansdominerade arbetsplatser för att kunna göra två saker samtidigt, exempelvis sparka med benen och veva med armarna (och då sjunker man). Och utan syre blir det som bekant jobbigt att göra nästan vad som helst. Till och med ”ingenting” blir en kampsport när man kippar efter andan. Men nu ska vi inte prata om boksläpp, det är flera dagar kvar dit. Nu. Arbete. Också helt sant.

(bilden har jag lånat från ensvenskklassiker.se)

 

 

 

16 reaktioner till “En (svensk) klassiker: medelålderskrisen”

  1. Hörde du om tjejen som gör alla tre klassiker (Hel-, halv- och tjejvarianten) på ett och samma år? Förra helgen värmde hon upp lördagen med 15km Lidingölopp innan hon sprang tremila-loppet. På söndagen varvade hon ned med 10km tjejlopp.

    Det finns alltid dom som ska vara värre.

  2. Hörde du om tjejen som gör alla tre klassiker (Hel-, halv- och tjejvarianten) på ett och samma år? Förra helgen värmde hon upp lördagen med 15km Lidingölopp innan hon sprang tremila-loppet. På söndagen varvade hon ned med 10km tjejlopp.

    Det finns alltid dom som ska vara värre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.