Tabula rasa

”I morgon”, sa Christophe när han kom hem från jobbet i går, ”har vi ingenting planerat, gud, så skönt!”

För en minut sedan ringde han från Supermarchén. Med svag röst frågade han något om den praktiska planeringen. Han passar på att handla medan 6-åringen är på tennis, men han måste skynda sig för snart ska hon hämtas och han måste komma hem med bilen så att jag kan skjutsa de två äldsta till sin tennis och så att jag kan passa på att byta ettusen presenter, göra fyra miljoner ärenden, lämna 6-åringen på ett kalas (som hon sedan ska hämtas ifrån) och jag måste skynda mig för att jag måste skriva klart en krönika och läsa en bok som jag har lovat att läsa och Christophe har mycket på jobbet just nu så han måste nog försöka jobba undan lite… och det är ju för väl att vi inte har någonting inplanerat, SÅ SKÖNT!

I morgon däremot, har vi bjudit fyra familjer på lunch och Christophe ska, ja, ni gissade rätt, springa halvmaran. Vi måste helt enkelt passa på att vila ordentligt i dag.

(Jag försökte hitta en bild på en massa tennisbollar som kom flygande på samma gång, ni hajar, för att illustrera hur många bollar i luften vi har… haha, men så var det ju faktiskt bara en vecka sedan jag var i Göteborg, det tar ett tag att återfå sin humor.)

12 reaktioner till “Tabula rasa”

 1. Hej, har precis fått upp ögonen på dig som författare och har reserverat din första bok på biblioteket som ljudbok. Kommer dina andra böcker också som ljudbok – har lite svårt att läsa texten i böcker numera men lyssna går jättebra.

  1. Hej Monica! Mina två senaste böcker finns inte som ljudbok, men Bara ett barn finns att låna på biblioteket som talbok. Och jag tror att Bortom varje rimligt tvivel också kommer att bli talbok snart. Jag hoppas att du får tag i dem. Varma hälsningar! Malin

 2. Hej, har precis fått upp ögonen på dig som författare och har reserverat din första bok på biblioteket som ljudbok. Kommer dina andra böcker också som ljudbok – har lite svårt att läsa texten i böcker numera men lyssna går jättebra.

  1. Hej Monica! Mina två senaste böcker finns inte som ljudbok, men Bara ett barn finns att låna på biblioteket som talbok. Och jag tror att Bortom varje rimligt tvivel också kommer att bli talbok snart. Jag hoppas att du får tag i dem. Varma hälsningar! Malin

 3. Efter jag läst om dina bedårande fransar surfade jag runt lite och såg att du skrivit 3 st böcker. Dessa vill jag givetvis läsa, måste bara ”beta av” min hög bredvid sängen. Jag är själv en författar wannabe och har precis skickat in till olika förlag. Gå nu i väntans tider. Jobbigt men grymt spännande. Läsandet har fått stryka på foten under min skrivprocess som pågått i 1½ år, pga det växer högen bredvid sängen. Just nu läser jag Blondie och lyssnar på När ljuset släcks, samtidigt som jag börjat skriva på uppföljaren till min första ”Bok”. Kul att vi har samma intresse!
  Ang ditt inlägg idag, så känner jag igen mig helt och hållet. Vi har 3 aktiva barn som har träningar/tävlingar åt alla håll och kanter. Ingen vila ingen ro! 😉
  Må gott!

 4. Efter jag läst om dina bedårande fransar surfade jag runt lite och såg att du skrivit 3 st böcker. Dessa vill jag givetvis läsa, måste bara ”beta av” min hög bredvid sängen. Jag är själv en författar wannabe och har precis skickat in till olika förlag. Gå nu i väntans tider. Jobbigt men grymt spännande. Läsandet har fått stryka på foten under min skrivprocess som pågått i 1½ år, pga det växer högen bredvid sängen. Just nu läser jag Blondie och lyssnar på När ljuset släcks, samtidigt som jag börjat skriva på uppföljaren till min första ”Bok”. Kul att vi har samma intresse!
  Ang ditt inlägg idag, så känner jag igen mig helt och hållet. Vi har 3 aktiva barn som har träningar/tävlingar åt alla håll och kanter. Ingen vila ingen ro! 😉
  Må gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.