Inbjudan till releaseparty. Och helgen i bilder.

Jag går i väntans tider. I morgon släpps boken. Och är det något jag har lärt mig sedan jag släppte den första så är det att man egentligen bara kan bli besviken.

Sandra frågade mig för ett tag sedan varför jag inte ska ha något releaseparty.

Och det är ju en berättigad fråga. Varför ska jag inte dra på mig Diane von Furstenberg-klänningen, bjuda generöst (dvs be förlaget att bjuda stort), fira och låta mig fotograferas med nyfönat hår och immigt champagneglas? Det går ju att vinkla ifånen så att man ser ganska smal ut i ansiktet och så kan man lägga på ett lagom gulbrunt filter så att det ser ut som om man inte är blek av skräck. Dela med världen och låta världen lajka. Varför inte?

Det korta svaret på Sandras fråga är att jag inte hinner. För att jag inte orkar. Och för att jag inte har någon lust att fira min bok utan Christophe och fransyskorna. Det är mitt i terminen, mitt i skolveckan och ingen av dem som egentligen betyder något kan följa med till Stockholm just nu, även om vi leker med tanken att vi skulle ha haft råd.

Men därmed inte sagt att vi inte skulle kunna jubla över min förträfflighet ändå?

Sålunda! Härmed bjuder jag in er allesammans till stort releasparty på bloggen i morgon. Jag bjuder på ett virtuellt glas gratis iskall champagne, en massa varma cyberkramar och ni får bidra med internätlyckönskningar om ett långt, framgångsrikt författarliv. Jag lovar att hålla ett långt tal till er allesammans och tacka de som har hjälpt mig på resan hit och gråta en skvätt för att livet faktiskt blev ett äventyr. (Klichéerna skola hagla, självklarheterna stå som spön i den leriga backen och ingen hund skall lämnas ogravad i jakten på den försvunna konstnärssjälen. Det kommer att bli en oförglömlig fest och naturligtvis ett klassiskt tal.)

I morgon alltså. Välkomna hit! Ni kan osa i kommentarsfältet. Eller bara dyka upp ändå. Ta med er alla era kompisar.

Under tiden bjuder jag på bilder från helgen:

Jag frågade tioåringen vad hon ville ha till födelsedagsmiddag. ”Tacos?” Tioåringen tittade på mig en stund. Svarade. ”Jag skulle föredra riktig mat, tack.” Avmätt. Vi åt lammkotletter med hemlagade pommes frites, hummus och vitlöksfrästa haricot verts. Marängtårta till efterrätt.

Fina ungar.

 

 

 

 

 

 

På lördagen åkte jag och handlade. Och på söndagen bjöd vi på lunch. Spaghetti bolognese och blandkantarellrisotto till ett gäng italienare, en fransk, en holländare och två svenska Bellman. Vi var tjugo stycken kring bordet och alla var överens om att jag gör en sjuhelvetes risotto och en ganska oslagbar bolognese. Efter lunchen stod den icke-retuscherade disken i köket och väntade på Christophe. Han hade bara sprungit 32 kilometer och var därför mer än redo för wettextrasan.

 

 

 

 

74 reaktioner till “Inbjudan till releaseparty. Och helgen i bilder.”

 1. Jag kommer så gärna om du bara lovar att dra ur internätkontakten och skicka hem mig om jag får i mig för mycket champagne. Just när det gäller skumpa kan jag nämligen ibland ha en tendens att bli en smula ohämmad.

 2. Jag kommer så gärna om du bara lovar att dra ur internätkontakten och skicka hem mig om jag får i mig för mycket champagne. Just när det gäller skumpa kan jag nämligen ibland ha en tendens att bli en smula ohämmad.

 3. Men gu, vad ska jag ha på mig? Du kör DvF och ngra läckra höga klackar förstås?! Är det ok om jag dyker upp i jeans o leriga gympaskor mellan tjejernas (land)hockeypass? Eller ska jag trilla in lite senare så jag hinner föna håret o dra på mig senaste designinköpet från Ready_to_fish?

 4. Men gu, vad ska jag ha på mig? Du kör DvF och ngra läckra höga klackar förstås?! Är det ok om jag dyker upp i jeans o leriga gympaskor mellan tjejernas (land)hockeypass? Eller ska jag trilla in lite senare så jag hinner föna håret o dra på mig senaste designinköpet från Ready_to_fish?

 5. Halloj!

  Jag är här nu. Hoppas jag inte kommer för sent. Men fint folk plägar ju komma i sista minuten, hm. Tusen gratulationer till din nya bebis, Malin. Detta blir ditt genombrott, sanna mina ord.
  Jag har med mig några småsaker. Blommor är så banalt i ett sammanhang som detta. Inget märkvärdigt alls. En Christmas Hamper från Harrods, Fine Tea Collection. Bland annat nåt indiskt som jag knappt kan uttala namnet på. Du dricker väl te? Jag tyckte du behövde en ny reservoarpenna också, en Montegrappa Gran Teatro La Fenice Fountain Pen i blått och silver. Får endast användas till VIP-brev.
  Tog med en bok också, Deborah Davies ”Party of the Century” som handlar om Truman Capote’s maskeradbal på hotell Plaza i New York där alla gäster uppmanades att bära mask och kläder endast i svart/vitt. The darliiink Truman vände inte på slantarna när han skulle fira succén med ”In Cold Blood”. Gästlistan ska vi bara inte tala om!
  Nå, var har du champagnen, mänska? Har du några köttbullar till hundarna också? Det vore bra. Du var ju sååå angelägen om att de skulle följa med. Skål, på dig! Määärta, Greeeta, Bibbi, var gör ni??? Kom hiiiit! Ursäkta mig, kära du. Ystra krabater, dessa labradorer och mopsar.
  Alas, nu har jag varit här – och det var alldeles, alldeles underbart:-)
  Tack för att du vågade låta mig komma. Och än en gång, många gratulationer!

 6. Halloj!

  Jag är här nu. Hoppas jag inte kommer för sent. Men fint folk plägar ju komma i sista minuten, hm. Tusen gratulationer till din nya bebis, Malin. Detta blir ditt genombrott, sanna mina ord.
  Jag har med mig några småsaker. Blommor är så banalt i ett sammanhang som detta. Inget märkvärdigt alls. En Christmas Hamper från Harrods, Fine Tea Collection. Bland annat nåt indiskt som jag knappt kan uttala namnet på. Du dricker väl te? Jag tyckte du behövde en ny reservoarpenna också, en Montegrappa Gran Teatro La Fenice Fountain Pen i blått och silver. Får endast användas till VIP-brev.
  Tog med en bok också, Deborah Davies ”Party of the Century” som handlar om Truman Capote’s maskeradbal på hotell Plaza i New York där alla gäster uppmanades att bära mask och kläder endast i svart/vitt. The darliiink Truman vände inte på slantarna när han skulle fira succén med ”In Cold Blood”. Gästlistan ska vi bara inte tala om!
  Nå, var har du champagnen, mänska? Har du några köttbullar till hundarna också? Det vore bra. Du var ju sååå angelägen om att de skulle följa med. Skål, på dig! Määärta, Greeeta, Bibbi, var gör ni??? Kom hiiiit! Ursäkta mig, kära du. Ystra krabater, dessa labradorer och mopsar.
  Alas, nu har jag varit här – och det var alldeles, alldeles underbart:-)
  Tack för att du vågade låta mig komma. Och än en gång, många gratulationer!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.