Munnen den ska skratta och va’ glad

Jag har flugits till Sverige. Det går inte att uttrycka sig på något annat vis. Christina på Pirat har bestämt sig för att ägna all sin vakna tid åt att göra mig känd. Sverige behöver min röst, svenskarna borde läsa mina böcker, och jag är tvungen att rätta mig efter det.

Om någon timme sänds min första intervju, det är Björn Jansson som beviljats audience i syrrans kliniskt välstädade bostad. Lyssna gärna ni som kan 12.30 P4 Stockholm.

I eftermiddag och kväll spelar jag in Skavlan. Se gärna på det ni som kan. Det sänds på fredag kl 21 i svt1 och därefter i svtplay.se.

Senare på kvällen hoppas jag att hinna förbi Amelia för att hämta upp det första numret av NYA Amelia där jag inom kort debuterar som grinig läsinspiratör.

I morgon fredag intervjuas jag för en klassisk, blank vänsterblaska. Jag räknar med att lämna mina Loubotinpjuck hemma, komma osminkad och feministiskt överviktig. När intervjun är avklarad skall jag förflytta mig till ett hemligt möte med spännande kvinna för att lyssna till utmaningar som hon planerar för mig. Därefter åker jag till Robert Aschberg och hänger lite med honom i Radio 1 mellan 17 och 18.

Lördag är stjärnans vilodag. Det är då hon ligger på sin mors soffa och gråter för att hon ignoreras av all pappersmedia, för att hon är missförstådd och för att livet är … hrm… orättvist. Söndag är hon med i TV4 Nyhetsmorgon. Sedan åker stjärnan hem och granskar sina försäljningssiffror.

Bortom varje rimligt tvivel. Ni har väl inte glömt att det är så min nya bok heter. Den som – om livet vore rättvist – hade legat etta på varje tänkbar försäljnings- och kritikerlista.

Jag behöver förresten en agent. För på det här viset kan man inte hålla på och prata om sig själv.

 

 

92 reaktioner till “Munnen den ska skratta och va’ glad”

 1. Jag är ÖVERTYGAD om att du kommer att slå igenom. Det enda knäppa med att du valt den här helgen är att jag är bortrest och missar allt. Men tack gode någon för svt play, för dig på besök hos Skavlan kan man bara inte missa! Ska köpa din bok nu på lunchen faktiskt :-). Kram och lycka till!

 2. Jag är ÖVERTYGAD om att du kommer att slå igenom. Det enda knäppa med att du valt den här helgen är att jag är bortrest och missar allt. Men tack gode någon för svt play, för dig på besök hos Skavlan kan man bara inte missa! Ska köpa din bok nu på lunchen faktiskt :-). Kram och lycka till!

 3. Jag är så glad för din skull, Malin! Ska strax ratta in P4 och i morgon ser jag förstås Skavlan. Har beordrat min kära make att göra detsamma:-)
  Det är din tid nu – njuuut!

  Kramar i mängd.

 4. Jag är så glad för din skull, Malin! Ska strax ratta in P4 och i morgon ser jag förstås Skavlan. Har beordrat min kära make att göra detsamma:-)
  Det är din tid nu – njuuut!

  Kramar i mängd.

 5. Intressant intervju! Och jag hittade hit. Sarkasm, I love it ;). Tror jag ska skaffa boken, brukar köpa secondhandböcker för att spara in en slant men nu får jag nog investera! Lycka till nu!

 6. Intressant intervju! Och jag hittade hit. Sarkasm, I love it ;). Tror jag ska skaffa boken, brukar köpa secondhandböcker för att spara in en slant men nu får jag nog investera! Lycka till nu!

 7. -Du jobbar alltså på EU, i Bryssel. Och jurist. Kan Du då berätta för mig varför jag inte får svar på min fråga om EU har en ambassadör för Sverige?
  Jag vill nämligen uppmärksamma att det finns –farliga- fascistiska/Makten vet bäst, krafter i Sverige. Kommuner som benämner sig stad. För att de vill hävda sig nått finare, som nervärderar, utesluter, sina landsbygdboende kommuninvånare, som man ju inte kan benämna landsbygd för stad. -Faktiskt rent kriminella! Som lagd lag beskriver.
  Och även om jag har lyckats att, en hel del hålla tillbaka detta stads snackandet, klarar jag inte ända ut, till demokratin.

 8. -Du jobbar alltså på EU, i Bryssel. Och jurist. Kan Du då berätta för mig varför jag inte får svar på min fråga om EU har en ambassadör för Sverige?
  Jag vill nämligen uppmärksamma att det finns –farliga- fascistiska/Makten vet bäst, krafter i Sverige. Kommuner som benämner sig stad. För att de vill hävda sig nått finare, som nervärderar, utesluter, sina landsbygdboende kommuninvånare, som man ju inte kan benämna landsbygd för stad. -Faktiskt rent kriminella! Som lagd lag beskriver.
  Och även om jag har lyckats att, en hel del hålla tillbaka detta stads snackandet, klarar jag inte ända ut, till demokratin.

 9. Såg dig på Skavlan och ser dig just nu på morgontv. Tycker att det är kul att du syns lite för dina böcker är bra men har försvunnit lite i mängden av alla svenska deckarförfattare – det kanske blir ändring på det nu. Hoppas att det är ok att jag länkar hit

 10. Såg dig på Skavlan och ser dig just nu på morgontv. Tycker att det är kul att du syns lite för dina böcker är bra men har försvunnit lite i mängden av alla svenska deckarförfattare – det kanske blir ändring på det nu. Hoppas att det är ok att jag länkar hit

 11. Oj, var det ett sånt pådrag!? Vad kul, det är du värd! Du var fantastisk på Skavlan! Jag har också läst din bok och håller med Leif om att den är j-ligt bra.
  Stor kram från Ingrid (och Calle som inte vill sova. Han sitter i mitt knä, tittar på din bild på bloggen och tjatar ”de e Maaa-lin, de e Maaa-lin”).

 12. Oj, var det ett sånt pådrag!? Vad kul, det är du värd! Du var fantastisk på Skavlan! Jag har också läst din bok och håller med Leif om att den är j-ligt bra.
  Stor kram från Ingrid (och Calle som inte vill sova. Han sitter i mitt knä, tittar på din bild på bloggen och tjatar ”de e Maaa-lin, de e Maaa-lin”).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.