Hjäääääälp (om hårda julklappar)

Ibland undrar jag om det verkligen är som det ska vara om de finaste komplimanger man får hittas i kommentatorsfältet på bloggen man skriver och kommer från vi*gra.com och burb3rr&.nu?

Antagligen lyssnar jag på fel källor.

I dag ska jag skriva julkrönika till Amelia. Jag tänkte tipsa om bra (hårda) julklappar, inspirerad av mina vänner skräppostarna.

Men nu vänder jag mig till er andra. Vilken är den finaste bokpresent ni har fått? Hjälp mig.

39 reaktioner till “Hjäääääälp (om hårda julklappar)”

 1. Plättlätt!
  Jag var en bokmal redan som barn. Mina föräldrar hade inte så mycket pengar och en jul fick jag ett jättekonstigt paket. Det var en STAPEL Kittyböcker från ett antikvariat. Jag tillbringade jullovet liggandes på min säng. Sträckläste. Lyckan att veta att det fanns ännu en bok när den förra tog slut var oändlig.
  Jag minns inte några julklappar från barndomen mer än just bokpaketet. Det var lycka! 🙂

  1. Jag minns också böckerna jag fick, men nästan ingenting annat. När man hade fått en bunt Lottaböcker… Lycka. Och går man på loppis/antikvariat kan man hitta så mycket fint för nästan ingenting.

 2. Stora bilderböcker med fantastiska bilder på natur, djur eller människor. Reseböcker där det är mera bilder än text. En bild säger mera än tusen ord sägs det ju. Kokböcker samlar jag på och helst med läckra bilder förstås.

  Lyssnar just nu på dubbla slag och den är kanon. Ett avsnitt fick mig att dregla efter julmat när det räknas upp all god mat. Bor man dessutom i Singapore, så är det svårt att få tag på leverpastej och en riktigt god rimmad skinka. Tur att jag ska åka hem till Sverige och fira jul.

  Böcker är roligt att få i julklapp/ Annelie

 3. Stora bilderböcker med fantastiska bilder på natur, djur eller människor. Reseböcker där det är mera bilder än text. En bild säger mera än tusen ord sägs det ju. Kokböcker samlar jag på och helst med läckra bilder förstås.

  Lyssnar just nu på dubbla slag och den är kanon. Ett avsnitt fick mig att dregla efter julmat när det räknas upp all god mat. Bor man dessutom i Singapore, så är det svårt att få tag på leverpastej och en riktigt god rimmad skinka. Tur att jag ska åka hem till Sverige och fira jul.

  Böcker är roligt att få i julklapp/ Annelie

 4. Vi på Saltkråkan! Jag fick den i födelsedagspresent av min farmor o farfar för sisådär 30 år sedan och har läst den minst en gång om året sen dess. Av mer aktuella böcker så fick jag Morgon i Jenin av min man förra julen och det var en mäktig läsupplevelse.

 5. Vi på Saltkråkan! Jag fick den i födelsedagspresent av min farmor o farfar för sisådär 30 år sedan och har läst den minst en gång om året sen dess. Av mer aktuella böcker så fick jag Morgon i Jenin av min man förra julen och det var en mäktig läsupplevelse.

 6. Vet inte. Narnia, kanske. Eller Sherlock Holmes.

  Men en bok som jag läser om just nu för femte eller sjätte gången och som bara är SÅ bra, och oförtjänt okänd, är The Good Husband av Gail Godwin.

  Den handlar om allt. Kärlek, sorg, liv och död. Den skildrar slutet på två äktenskap, det ena lyckligt, det andra olyckligt. Den innehåller en av de märkligaste beskrivningar av sjukdom och död jag har läst. (Å andra sidan har jag nog inte läst så många, kanske därför denna är märkvärdig?). De fyra huvudpersonerna skildras så levande att det känns som om jag kände dem.

  Ett bra presenttips m a o, till nästan vem som helst!

 7. Vet inte. Narnia, kanske. Eller Sherlock Holmes.

  Men en bok som jag läser om just nu för femte eller sjätte gången och som bara är SÅ bra, och oförtjänt okänd, är The Good Husband av Gail Godwin.

  Den handlar om allt. Kärlek, sorg, liv och död. Den skildrar slutet på två äktenskap, det ena lyckligt, det andra olyckligt. Den innehåller en av de märkligaste beskrivningar av sjukdom och död jag har läst. (Å andra sidan har jag nog inte läst så många, kanske därför denna är märkvärdig?). De fyra huvudpersonerna skildras så levande att det känns som om jag kände dem.

  Ett bra presenttips m a o, till nästan vem som helst!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.