Blablabla och Allt i hemmet

Mamma har åkt hem. Det är min sista lediga dag innan allvaret börjar igen och jag ska ta mig en svängom med min novell (som snart kan läsas i en dagstidning nära er). Men solen skiner och jag har två stycken fransyskor hemma eftersom det är föräldrasamtalsdag, dvs en sån där dag då en av föräldrarna förväntas ta ledigt för att tala med barnens lärare och den andra förväntas ta ledigt för att ta hand om själva barnen.

Jag är på ett överjävligt humör. Oro i kroppen. Svårt att somna. Bla, bla, bla. Om jag julpyntar, försvinner det då, tror ni? Jag har hållit mig förhållandevis lugn i år, Allt i hemmet var ju här (julnumret ute nu och självaste julgrisen, dvs jag, bjuder på både kalvlägg, pavlova och mina sockersöta barn) och julpyntade redan i september och det gjorde mig alldeles juluttröttad. Men det börjar mattas av en smula. Jag tror jag är redo för ett par juldukar redan nästa helg. Om jag får för barnen.

Som sagt, fler söta fransyskor i senaste numret av Allt i hemmet. Fotografierna är tagna av Michael Förster. Reportaget skrevs av Camilla Fürst. Trevligt hade vi.

 

11 reaktioner till “Blablabla och Allt i hemmet”

 1. Åh, såna söta döttrar! Och den där tavelväggen i bakgrunden! Snyggt hängd:-)
  Och så var det pavlovan (med passionsfrukt, antar jag). Den förekommer ju även i din mycket välskrivna roman, som jag just läst ut. Slutet är raffinerat. Ett frågetecken rätas ut, ett annat kvarstår. Eller inte… Den goda modern och allt det där, nja, jag tillåter mig att tvivla.
  Här och där skymtar din fars formuleringar fram. Då log jag och nickade igenkännande. Jag tycker mer och mer om Sophia. Hon är en människa som brinner för det hon tror på. Och hon tillåter sig att ta plats. Sånt gillar jag.
  Cheerio!

 2. Tack Anki, ja, den där tavelväggen är väl som varje funktionell familj: sned, vind och väldans kär. (Men, jisses, vad det ser ut… haha!) Tack för snälla ord om roman och Sophia. Det värmer.

 3. Tack Anki, ja, den där tavelväggen är väl som varje funktionell familj: sned, vind och väldans kär. (Men, jisses, vad det ser ut… haha!) Tack för snälla ord om roman och Sophia. Det värmer.

  1. sammetsklänningar. jisses, vad jag har konsumerat sådana (i barnstorlek). den där på bilden är mörkgrön. Bonpoint. Himmelsk. Och dyrare än min bröllopsklänning. Jag köpte en till i beige till storasyrran. Också himmelsk. Har också haft en silver. En grå. Två röda (eller tre?). Så fina. Men något av ett knark.

  1. sammetsklänningar. jisses, vad jag har konsumerat sådana (i barnstorlek). den där på bilden är mörkgrön. Bonpoint. Himmelsk. Och dyrare än min bröllopsklänning. Jag köpte en till i beige till storasyrran. Också himmelsk. Har också haft en silver. En grå. Två röda (eller tre?). Så fina. Men något av ett knark.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.