Mästerlig. Det är jag.

Ja, visst är författare som pratar om sina egna böcker lika outhärdliga som föräldrar som pratar om sina egna barn. Men i någon mening är det nedanstående inte jag som pratar om min bok. Faktiskt.

(Men att jag träffade fransyskornas pianolärare i går, och att han sa att jag har remarkabelt begåvade – och musikaliska – döttrar, det borde jag inte berätta, för det är naturligtvis outhärdligt skrytsamt. Men jag kan inte låta bli. Så: ursäkta då, så väldans mycket.)

25 reaktioner till “Mästerlig. Det är jag.”

 1. Grattis, grattis, grattis – till de begåvade barnen OCH till den recension boken förtjänade, äntligen!! Den är läst och shit vad bra! Du är mästerlig, och är säkert också fin i sammetsklänning. När jag tänker efter, har jag inte sett dig i en? Massa kramar

 2. Grattis, grattis, grattis – till de begåvade barnen OCH till den recension boken förtjänade, äntligen!! Den är läst och shit vad bra! Du är mästerlig, och är säkert också fin i sammetsklänning. När jag tänker efter, har jag inte sett dig i en? Massa kramar

 3. Stort grattis!

  Läste ut boken i går och var faktiskt positivt överraskad. Ett litet steg för litteraturen, men ett jättekliv för Malin. Tredje gången gillt!

  Det enda som jag direkt störde mig på var scenen med den påstridiga middagsgästen. Hans påstridighet gick utöver karikatyr och kändes därför inte trovärdig, och ännu värre anser jag att det var med den förment ridderliga räddningen, som började som en snygg överslätning men som urartade i ett självrättfärdigande (olaga) hot. Aningen too much och i min mening direkt opassande i en bok som utgör sig för att hylla rättssäkerheten. Möjligen skulle scenen ha passat i en Hamilton- eller Annika Bengtzonbok.

  I övrigt inte mycket att säga. Korta meningar och bruksprosa. Enstaka långsökta liknelser och metaforer, men oftast koncist och avskalat. Jag känner mig inte dummare än när jag började läsa boken. Många roliga referenser för jurister, eller för den delen alla som är bevandrade i de senaste årens nyhetsflöde när det gäller straffrätt. Pikarna mot den frikända barnläkaren var mycket underhållande.

  Bara ett avslutande aber: Hade du och Jens Lapidus snackat er samman i förväg? Din bok och den inledande novellen i hans nysläppta ”Mamma försökte” känns ruskigt lika såväl när det gäller struktur som till innehåll..

  Har du förresten sett filmen Primal Fear med Richard Gere och Edward Norton?

  För framtida referenser och inspiration – om du tänker fortsätta att skriva om jurister och rättssäkerhet – kan jag rekommendera ”The Paper Chase” av John Jay Osborn Jr, ”One L” av Scott Turow och ”A Crime of Self-Defense: Bernhard Goetz and the Law on Trial” av George Fletcher.

 4. Stort grattis!

  Läste ut boken i går och var faktiskt positivt överraskad. Ett litet steg för litteraturen, men ett jättekliv för Malin. Tredje gången gillt!

  Det enda som jag direkt störde mig på var scenen med den påstridiga middagsgästen. Hans påstridighet gick utöver karikatyr och kändes därför inte trovärdig, och ännu värre anser jag att det var med den förment ridderliga räddningen, som började som en snygg överslätning men som urartade i ett självrättfärdigande (olaga) hot. Aningen too much och i min mening direkt opassande i en bok som utgör sig för att hylla rättssäkerheten. Möjligen skulle scenen ha passat i en Hamilton- eller Annika Bengtzonbok.

  I övrigt inte mycket att säga. Korta meningar och bruksprosa. Enstaka långsökta liknelser och metaforer, men oftast koncist och avskalat. Jag känner mig inte dummare än när jag började läsa boken. Många roliga referenser för jurister, eller för den delen alla som är bevandrade i de senaste årens nyhetsflöde när det gäller straffrätt. Pikarna mot den frikända barnläkaren var mycket underhållande.

  Bara ett avslutande aber: Hade du och Jens Lapidus snackat er samman i förväg? Din bok och den inledande novellen i hans nysläppta ”Mamma försökte” känns ruskigt lika såväl när det gäller struktur som till innehåll..

  Har du förresten sett filmen Primal Fear med Richard Gere och Edward Norton?

  För framtida referenser och inspiration – om du tänker fortsätta att skriva om jurister och rättssäkerhet – kan jag rekommendera ”The Paper Chase” av John Jay Osborn Jr, ”One L” av Scott Turow och ”A Crime of Self-Defense: Bernhard Goetz and the Law on Trial” av George Fletcher.

 5. … och boken din ligger och väntar i min att-läsa-hög, nyss hempostad till mig. Ska försöka hinna börja med den i helgen men att döma av allt jag hört så lär jag inte hinna något annat än läsa läsa läsa. Det ser jag fram emot!

 6. … och boken din ligger och väntar i min att-läsa-hög, nyss hempostad till mig. Ska försöka hinna börja med den i helgen men att döma av allt jag hört så lär jag inte hinna något annat än läsa läsa läsa. Det ser jag fram emot!

 7. Grattis Malin och härligt att dina fransyskor är musikaliska, kanske lite tjat för att de ska fortsätta musicera i tonåren, men tjata på för glädjen att kunna spela instrument har man med sig hela livet 🙂

 8. Grattis Malin och härligt att dina fransyskor är musikaliska, kanske lite tjat för att de ska fortsätta musicera i tonåren, men tjata på för glädjen att kunna spela instrument har man med sig hela livet 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.