Tryggare kan ingen vara…

Först var det han med järnröret och allt det där andra. Ni vet vem jag menar. Han förklarade att han mådde väldigt dåligt. Det var därför han betedde sig så illa och sa såna olämpliga saker.

Sedan var det han som grymtade som en gris för att han såg någon som liknade de som inte hade snott hans väska som han anklagade dem för utan egentligen hade hjälpt honom eftersom han druckit så mycket att han inte klarade av att vare sig hålla reda på sin väska eller ta sig hem igen. Han förklarade också att han mådde väldigt dåligt. Och att det var därför han betedde sig så illa och sa såna olämpliga saker.

Jag vet vad ni tycker om dem. Vad jag tycker om dem. Och deras bortförklaringar.

Men. Jag vill ändå be er om en sak.

Kan vi inte leka med tanken att det stämmer? Att de faktiskt mår jävligt dåligt. Och att folk som mår dåligt, av det ena eller det andra skälet, ibland beter sig illa och säger olämpliga saker. Och att det kanske händer något med folk som mår riktigt, riktigt dåligt. De blir kanske arga, de börjar kanske hata. Vi leker med tanken att det är så, åtminstone ibland.

Och så tittar vi på SD:s popularitetssiffror. I dagens Sverige. Hur ser det ut i dagens Sverige?

Arbetslöshet, bostadsbrist, fattigdom, sämre och sämre reallöner för sjuksköterskor, lärare, läkare, ja, de allra flesta faktiskt. Försämrade anställningsvillkor för så väldigt många, i ett land där de rikare blir rikare och de fattigare allt fattigare.

Jag vet inte, men är det inte de problemen vi ska prata om? Så att folk slipper må så väldigt dåligt.

Och med det avslutar jag dagens politiskt hyperkorrekta och ganska självklara och vykortspoetiska sanning.

I morgon får jag en deckarnovell publicerad i Expressen. Läs den gärna.

 

 

7 reaktioner till “Tryggare kan ingen vara…”

  1. Tyvärr två år till valet, men jag hoppas politikerna kan göra och agera utifrån den för de flesta normalt funtade självklara kopplingen. Otryggheten är bränsle för rädsla och oro som i sin tur eldar på våra primitiva strategier. Medmänsklig politik behövs. Själv är inte bäste dräng.

  2. Tyvärr två år till valet, men jag hoppas politikerna kan göra och agera utifrån den för de flesta normalt funtade självklara kopplingen. Otryggheten är bränsle för rädsla och oro som i sin tur eldar på våra primitiva strategier. Medmänsklig politik behövs. Själv är inte bäste dräng.

  3. Nä, jag köper inte det. SD´s siffror handlar om att människor sympatiserar med deras åsikter. Jag tror att det är dags att fejsa det istället för att säga att det är missnöje, att de mår dåligt eller vad det nu är vi hittar på för ursäkter för det vi har svårt att förstå.

  4. Nä, jag köper inte det. SD´s siffror handlar om att människor sympatiserar med deras åsikter. Jag tror att det är dags att fejsa det istället för att säga att det är missnöje, att de mår dåligt eller vad det nu är vi hittar på för ursäkter för det vi har svårt att förstå.

  5. Oavsett om man mår dåligt och vill hitta syndabockar till varför är det skrämmande lätt att se paralleller i historien. I en värld/land där klyftorna växer är det att missnöjet gror, i synnerheten om man upplevt andra tider.

  6. Oavsett om man mår dåligt och vill hitta syndabockar till varför är det skrämmande lätt att se paralleller i historien. I en värld/land där klyftorna växer är det att missnöjet gror, i synnerheten om man upplevt andra tider.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.