Det är Guds fred jag vill ge dig!

Vi pratar väldigt sällan om det, men jag har det väldigt bra ska ni veta. Och på sätt och vis blir det bara bättre, även om jag samtidigt blir bara mer och mer sentimental (om tiden som går så fort och barnen som alldeles nyss låg och snusade med blöjbaken i vädret, och nej, jag tycker faktiskt inte – så här i efterhand – att det var så farligt med att inte få sova på nätterna).

Jag inser att jag inte har ägnat er så mycket tid på sistone. Men ni ska veta att det är inte ni, det är jag. Och eventuellt det faktum att jag ägnar mer tid åt mitt lönearbete än åt min blogg.

Men trots detta. Den här julen känns bra. Redan nu. Jag har visserligen inte köpt några klappar, inte gjort något pepparkakshus och inte … äh! Skitsamma vad jag har gjort. Jag har gjort allt jag behöver. Mamma kom ner hit för ett par dagar sedan och tack vare henne har jag jobbat klart, och vi har ätit scampigryta, haft lillejulafton och tittat på alldeles underbara luciakonserter. Mamma och jag. Min man och mina tjejer.

Jag har gjort allt jag behöver.

I morgon tror jag vi måste prata om julmusik. Även ni som hatar julen. Jag förstår er. Mamma förstår er. Julen är som ett hån ibland. Men. Julmusiken kan ni inte hata.

Min sexåring sjunger frälsningsvisor. Varje morgon. Är det någon som kommer att frälsa mig så här på äldre dagar så är det hon. ”Jag blir så glad när jag ser dig”, sjunger hon. ”Jag blir så glaaaaad när jag ser dig, jag blir så glad, så glad, så glad, så glad när jag ser DIG!” Och jag sjunger med i andra versen. Med en klump i halsen och hjärtat sprängfyllt av kärlek. ”Det är Guds fred jag vill ge dig! Det är GUDS FRED JAG VILL GE DIG. Det är Guds fred, Guds fred, Guds fred jag vill ge dig!”

6 reaktioner till “Det är Guds fred jag vill ge dig!”

  1. Jag är ju en av de där som inte är så förtjust i julen, men, det finns julmusik inte ens jag kan motstå, mer traditionellt är det Mahalia Jacksons silent night.

    Mindre traditionellt är det Cyndi Lauper och the hives som gör” a christmas duel” och Paloma Faith, tillsammans med Josh Weller, som gör” it’s christmas and I hate you”;)

    Hur som god jul!:D

  2. Jag är ju en av de där som inte är så förtjust i julen, men, det finns julmusik inte ens jag kan motstå, mer traditionellt är det Mahalia Jacksons silent night.

    Mindre traditionellt är det Cyndi Lauper och the hives som gör” a christmas duel” och Paloma Faith, tillsammans med Josh Weller, som gör” it’s christmas and I hate you”;)

    Hur som god jul!:D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.