Jätteroliga saker som man verkligen vill göra hela tiden

Dagen har gått i städningens tecken. Och barnaskötande har jag hunnit med också. Nu ska här lagas mat. Jag har skrivit en krönika och installerat en printer, för att rycka lite i kättingen som håller mig fjättrad till dessa kvinnliga sysslor. Och! Ja, det roligaste! Det som vi alla älskar. Jag har suttit i telefonkö för att komma fram till telefonbolaget Skitdyrt-men-fungerar-jävligt-illa för att be om en kopia på den faktura som jag krävs på men aldrig har fått. Tre gånger har jag suttit i telefonkö. Tre gånger har de lovat att skicka kopia på fakturan och tre gånger har jag fått ett mejl i vilket de säger ”Varsågod! här kommer din faktura”, men se, det har den ICKE gjort.

Och nu ska jag ringa en fjärde gång. SEDAN ska jag laga mat. Tjoho!

PS. Dessutom ringde det på dörren. En man stod där, iförd kostym, med en vit plastbricka runt halsen. Han ville hjälpa mig att betala lägre el- och gasräkningar. Oklart hur. ”Och du dyker bara upp så här”, sa jag. ”Ja”, sa han.Nickade ivrigt. ”Jag behöver komma in och titta på era mätare. Så att jag kan bedöma…” fortsatte han. ”Du har inget id-kort, eller ett visitkort, eller en broschyr som beskriver vad det är för företag du jobbar åt?” undrade jag. ”Nej”, sa han. Och log.

På ett mycket artigt vis bad jag honom att dra åt helvete.

PPS.

Varför får inte jag vara med i ett sånt där BBC-program om sura kärringar? Jag är så bra på att vara sur. Det är en av mina spetskompetenser. Förutom att städa. Jag är väldigt bra på att städa, rensa ut, slänga… Jag har dödsstädat sedan jag flyttade hemifrån. Då var jag nitton år.

PPPS.

Every Flavour Beans. Eller: Livet.

PPPPS.

Jag fick en fin recension i dag. Av Nisse Scherman. ”Att kalla boken för en bladvändare är ett understatement.”

Det var roligt.

23 reaktioner till “Jätteroliga saker som man verkligen vill göra hela tiden”

 1. Om jag tillåts vara lite sur här, skrivs det väl ändå dödstädat och uttalas döstädat? Det är väl sånt man gör när man känner slutet nalkas och inte vill att de efterlevande ska hitta en massa otrevliga och upprörande överraskningar. Ett paket gamla kondomer eller en massagestav, t ex. Har för mig att din hulde fader har nämnt detta i en krönika eller bok?
  Puss!

  1. Absolut! Den sortens surhet tillåts. Du har helt rätt (om stavingen i alla fall, jag uttalar det död-städa). Och egentligen är det min mammas sida som är bäst på att dödstäda…

 2. Om jag tillåts vara lite sur här, skrivs det väl ändå dödstädat och uttalas döstädat? Det är väl sånt man gör när man känner slutet nalkas och inte vill att de efterlevande ska hitta en massa otrevliga och upprörande överraskningar. Ett paket gamla kondomer eller en massagestav, t ex. Har för mig att din hulde fader har nämnt detta i en krönika eller bok?
  Puss!

  1. Absolut! Den sortens surhet tillåts. Du har helt rätt (om stavingen i alla fall, jag uttalar det död-städa). Och egentligen är det min mammas sida som är bäst på att dödstäda…

 3. Hej!
  Började läsa din senaste bok igår kväll, och den är nåt så gryyymt bra! Gillade dina två tidigare också, men den här är i en klass för sig. Och detta vågar jag säga redan innan jag läst klart, vilket är olikt mig. Men redan från första sidorna känner man sig så trygg med din text att man inte behöver tvivla på att det kommer att hålla ända till slutet.

  Dock känner jag mig lite skyldig för att jag har lånat den på bibblan, gissar att du inte får så jättestor ersättning för det. Lovar i alla fall att rekommendera den till alla mina bättre bemedlade vänner så att de springer och köper den.

  Nu ska jag fortsätta läsa!
  /Linda

  1. Tack snälla Linda! Jag tycker mycket om folk som lånar på bibliotek (såna som jag) och jag får bra ersättning för det, tycker jag nog. Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om den när du har läst klart! Varma hälsningar! Malin

 4. Hej!
  Började läsa din senaste bok igår kväll, och den är nåt så gryyymt bra! Gillade dina två tidigare också, men den här är i en klass för sig. Och detta vågar jag säga redan innan jag läst klart, vilket är olikt mig. Men redan från första sidorna känner man sig så trygg med din text att man inte behöver tvivla på att det kommer att hålla ända till slutet.

  Dock känner jag mig lite skyldig för att jag har lånat den på bibblan, gissar att du inte får så jättestor ersättning för det. Lovar i alla fall att rekommendera den till alla mina bättre bemedlade vänner så att de springer och köper den.

  Nu ska jag fortsätta läsa!
  /Linda

  1. Tack snälla Linda! Jag tycker mycket om folk som lånar på bibliotek (såna som jag) och jag får bra ersättning för det, tycker jag nog. Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om den när du har läst klart! Varma hälsningar! Malin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.