En lördag: om föräldrafritt, kroppsbehåring och bokstaven G

Jag har landat (gömt mig) i tioåringens säng. En paus i lördagens kaos. Christophe har tagit över stafettpinnen i hämtar-och-lämnar-loppet. Någonstans i huset härjar tre stycken snart-trettonåringar som förbereder sin föräldrafria kväll. Min Elsa ska laga spaghetti carbonara och till efterrätt ska de göra extremt avancerade cupcakes (jag fick en inköpslista av henne som var längre än min egen handla-för-hela-veckan-lista, det ska stoppas saker i smeten och kletas saker på toppen och sprinklas och färgas och dekoreras och… ja, jag köpte alltsammans).

Vad har jag inte gjort i dag? Jag vågade vägra rean. Och känner mig kanske inte så väldigt modig, mest lättad. Men jag skulle vilja att min syster kom hit och plockade ögonbrynen på mig. Christophe och jag ska bort på middag och jag tror att jag förväntas sminka mig. Det blir så mycket lättare att genomföra den typen av övningar (makeup) när ansiktsbehåringen är mer, hur ska jag säga? Kontrollerad? Kanske borde jag också raka mig under armarna, vem vet? Benen känns som överkurs, men det kanske kan bli ett försenat nyårslöfte: att bli lenare, mjukare, mer följsam, liksom.

I övrigt håller jag på att flytta in i mitt nya arbetsrum. Jag har väl visat bilder på det redan? Det är mitt egna rum (för tillfället barrikaderat av Elsa och hennes kompisar, men jag har inte tappat hoppet helt och hållet) och jag kommer att få plats med inte mindre än två stycken skrivbord (båda mina) och alla mina romaner fram till bokstaven L. (Och då ska ni veta att jag har en knapp hyllkilometer G-författare: Guillou, Greene, Grisham, Garcia Marquez, Ginsberg, Gyllensten, Gustafsson, Gray, Gide, Goethe, Gardell, Gordimer och yours truly förstås.) Resten får väl stå kvar i vardagsrummet. Och i ett par andra rum där vi har böcker. (Och, ja! jag bor väldigt stort och JA, jag har väldigt mycket böcker).

Ni ska få se mitt fina arbetsrum när jag är klar, men om ni har glömt, så såg det ut så här när vi började:

 

 

 

5 reaktioner till “En lördag: om föräldrafritt, kroppsbehåring och bokstaven G”

  1. Men Malin, kosta på dig en ögonbrynsnoppning (är det ett ord?)hos en specialist, sån där med tråd eller liknande eller en förstorande spegel med inbyggd lampa och en bra pincett. Ben är överkurs om man har byxor.
    Ser fram emot att få se ditt nya arbetsrum, där nästa eminenta alster tillkommer. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.