En söndag: om snö, apelsiner och lycka

Jodå. Det gick att gå på fin bjudmiddag utan att varken noppa ögonbrynen eller raka sig under armarna. Vi hade mycket trevligt, skrattade åt gamla minnen, absent friends och egna tillkortakommanden.Vi drack gott vin.

Snön föll tjockt över Bryssel redan på vägen dit, så det var vackert som ett vykort när vi åkte hem till snart-tonåringarna som somnat allesammans i samma säng. Mätta på linguine och diverse andra enkla sockerarter.

 

 

 

I dag har jag packat åt mellandottern som ska på skidresa med skolan, jag har städat, förhört barn på läxor (matematik och Egypten), jag har skällt på sexåringen och blivit sams med sexåringen igen och så gick vi till parken och åt apelsiner i solen.

I kväll ska jag se på tv. Klockan nio. Svt, naturligtvis. Och i natt ska jag läsa klart Why Be Happy When You Could Be Normal? En berättigad fråga, kan det kanske tyckas. Eller inte. Jag vet faktiskt inte. Är det något fel på att vara normal? Och vad är onormalt? Egentligen.

 

6 reaktioner till “En söndag: om snö, apelsiner och lycka”

  1. Såg en intressant intervju med Jeanette Winterson för ett tag sen på BBC, frågan är vad som är normalt….eller är allt nyanser av grått. Berätta gärna om du lyckats se ”En pilgrims död”, tydligen tänker SVT sälja den till britterna för jag har region spärr på min 🙁

  2. Såg en intressant intervju med Jeanette Winterson för ett tag sen på BBC, frågan är vad som är normalt….eller är allt nyanser av grått. Berätta gärna om du lyckats se ”En pilgrims död”, tydligen tänker SVT sälja den till britterna för jag har region spärr på min 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.