Ett eget rum…

Jag tjatar om mitt arbetsrum. Men ni har inte sett hur det ser ut. Och vad vore väl bloggen utan dagens utekläder? Bäst sminkprodukter just nu? Lunchtallrikar? Före och efter?

Så håll i hatten för nu kör vi.

Före (före vaddå? ”renoveringen”? Då borde man också kunna använda ”innan”. Eftersom ”innan” torde kunna användas som preposition. Eller tillhör ni dem som helst ser ”innan” används enbart som konjunktion och icke i de fall där ”före” kan användas som preposition? Va? Kom till sak? Lugn. Jag gör mitt bästa för att vara oseriös bjuda på mig själv.) :

Efter:

 

 

Före:

 

Efter:

 

 

 

Före:

 

Efter:

 

 

33 reaktioner till “Ett eget rum…”

 1. Tappade just andan! Så fantastiskt underbart! Vilket rum! A room with a view, dessutom. En hel vägg av böcker i specialbyggd hylla, Strindberglampan på det gamla skrivbordet, det svarta golvet och vita trappräcket, pläden över soffans armstöd. Så intagande. Ett rum med själ och det liksom kallar på dig. Det kunde inte ha blivit bättre.
  Jo, förresten, det kan det nog. IKEA-kartongen ska bort. Därefter – perfektion!

 2. Hej
  Svår fråga med ”innan” och ”före”. Jag kör det traditionella stuket.
  MEN det heter ju ”innan dess”!
  Fast nu har jag konsulterat den stränge Wellander i ”Riktig svenska”. Han skriver (1941): ”Känslan för dessa skiftningar i konjunktionens betydelse synes hos många svenskar vara så gott som utplånad.”
  Hilsen
  Marianne
  som f ö tycker din blogg är jättetrevlig!

 3. Hej
  Svår fråga med ”innan” och ”före”. Jag kör det traditionella stuket.
  MEN det heter ju ”innan dess”!
  Fast nu har jag konsulterat den stränge Wellander i ”Riktig svenska”. Han skriver (1941): ”Känslan för dessa skiftningar i konjunktionens betydelse synes hos många svenskar vara så gott som utplånad.”
  Hilsen
  Marianne
  som f ö tycker din blogg är jättetrevlig!

 4. Åh… suck … skrivbordet…bokhyllorna….utsikten. En dag när jag blir rik (eller snarare när jag lyckas gifta mig rikt, saknar författar potential) vill jag ha ett gammaldags engelsk bibliotek (med bokhyllor golv till tak), i väntan kan jag mycket väl nöja mig med ditt mycket charmiga vindskontor.

 5. Åh… suck … skrivbordet…bokhyllorna….utsikten. En dag när jag blir rik (eller snarare när jag lyckas gifta mig rikt, saknar författar potential) vill jag ha ett gammaldags engelsk bibliotek (med bokhyllor golv till tak), i väntan kan jag mycket väl nöja mig med ditt mycket charmiga vindskontor.

 6. Hej Malin!
  Läste precis din krönika i senaste Amelia, om längtan efter den perfekta läsupplevelsen. Jag var precis som du en riktig bokslukare i 8-12 års åldern (ca) och upplevde verkligen böckerna som en fantastisk parallell värld. Jag gör även samma som du, kan köpa massor av böcker som aldrig blir genomlästa, för att jag inser att det inte kommer vara en bok värd att läsas ( dumt, eller hur!) Precis innan jag läste din krönika hade jag dock precis läst ut en helt fantastisk bok, kanske den bästa jag läst på flera år, och tänkte därför att jag ska tipsa dig, om du inte läst den. Den heter Igelkottens Elegans och utspelar sig i en fastighet med lyxlägenheter i Paris, där huvudpersonen är fastighetens portvakt, och en flicka som bor i huset. Jag har sett filmen innan, som också var fantastisk, men boken var verkligen något extra! Så om du inte har läst den kan jag verkligen rekommendera den!

 7. Hej Malin!
  Läste precis din krönika i senaste Amelia, om längtan efter den perfekta läsupplevelsen. Jag var precis som du en riktig bokslukare i 8-12 års åldern (ca) och upplevde verkligen böckerna som en fantastisk parallell värld. Jag gör även samma som du, kan köpa massor av böcker som aldrig blir genomlästa, för att jag inser att det inte kommer vara en bok värd att läsas ( dumt, eller hur!) Precis innan jag läste din krönika hade jag dock precis läst ut en helt fantastisk bok, kanske den bästa jag läst på flera år, och tänkte därför att jag ska tipsa dig, om du inte läst den. Den heter Igelkottens Elegans och utspelar sig i en fastighet med lyxlägenheter i Paris, där huvudpersonen är fastighetens portvakt, och en flicka som bor i huset. Jag har sett filmen innan, som också var fantastisk, men boken var verkligen något extra! Så om du inte har läst den kan jag verkligen rekommendera den!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.