Hem ljuva hem

Innan jag åker hem igen ger jag mamma de tidningar jag har köpt och redan läst. Mamma pekar på en författarkollega som stoltserar på ett av omslagen. ”Hur är han?”, undrar hon. ”Odräglig”, säger jag. ”Fruktansvärt självupptagen.” Och så bläddrar jag fram artikeln som handlar om mig.

Det var en fantastiskt lyckad resa. Men jag får återkomma till det. Nu ska jag jobba på det där stället som ger mig lön. Som jag inte talar om. Eftersom jag uppträder i egenskap av författare. Inte i egenskap av spottkopp.

Från söndagens sörmländska joggingtur. Sekunden efter satt jag på rumpan. Det syns inte, men det var glashalt.

Min trädgård. I går kväll. De har inte slagit ut ännu. Men snart, snart… ”Våren kommer i mars”, berättade min dotter för mig. Hon är inte uppvuxen i Sörmland, uppenbarligen. Och i natt vaknade jag av en marskatt. Det är helt enkelt bara timmar kvar.

4 reaktioner till “Hem ljuva hem”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.