Min vecka i bilder

Här kommer lite bilder från förra veckan:

Först var jag på Tibble Gymnasium. En gammal klasskamrat är lärare där och jag hade ett par fantastiskt trevliga timmar med hennes elever. Men jag tog inga fotografier.

På eftermiddagen åkte Martina Haag och jag till bokhandlaren Nicolas, som inte bara har den klassiska och mysiga lilla boklådan på Storgatan i Mariefred – han är också konditor och en kock av rang. Pappa – som också har signerat böcker hos Nicolas – hade redan talat med mig om Nicolas anklever och när vi kom på plats var det snudd på att jag åt upp allt gott som Nicolas ordnat för vår kväll innan kvällen ens hann börja. Men så dök Åsa upp med alla sina vänner och tack vare dem sålde vi taberas på alla våra böcker.

De där parmaskinkachipsen… och de hemgjorda skorporna med tomater… och så fick de sällskap av ost och andra prylar…

Vi fick med oss en tårta av Nicolas. Tog varsin sansad bit efter maten. Vi var nämligen proppmätta efter en himmelsk tjälknöl med gräddsås och potatisgratäng. Men sedan samlade vi ihop oss. Och åt upp resten av tårtan direkt från tårtfatet.

Vi övernattade på Skomakargården. Det gör jag alltid när jag bor i Mariefred. Jag älskar det stället. Och, nej. Ingen betalar mig för att säga det.

Medan Martina sprang runt slottet så la jag mig i mitt rum och sov läste en klassiker.

Sedan sa vi hej då. On the Road Again. Mot Strängnäs.

Martina pratade roadmovies i bilen. ”Thelma & Louise”, skrev jag på Instagram.

”Blues Brothers”, konstaterade vi när vi tryckt i oss varsin 12-bitars sushi och paltkoman drabbade oss. På väg mot Eskilstuna.

Efter en mycket lyckad dag åkte jag hem till delar av min familj. Fick sjötunga med blomkålsmos. Eftersom stora delar av just den här delen av familjen har vitt halvår drack jag en flaska champagne själv. Och sedan såg vi melodifestivalen. Jag skrattade på mig bråck. Men det hade knappast med själva sändningen att göra. Och det var bara delvis champagnens fel.

Dagen därpå bjöd på fantastisk sol. Jag halkade iväg på en löptur (jag vet att jag redan har berättat det, men hav tålamod, jag försöker åstadkomma ett blogginlägg värdigt en seriös framgångsrik författare, då krävs löpning).

Mindre snygg bild, med hörluresladd framför linsen. Så ser de flesta av mina mobilbilder ut. Mycket författarmässigt.

Till lunch åt jag en himmelsk plommonspäckad fläskkarré med hasselbackspotatis (blanda ströbröd, parmesan, grovsalt och hackad persilja och strö ovanpå, min svågers recept, himmelskt, som sagt!) och gräddsås (O gräddsås, min gräddsås!)

På kvällen åkte min syster och svåger och jag hem till mamma. Hon hade lagat saltkött och sauerkraut. Till efterrätt fick vi pannacotta med bär. (O, mamma, min mamma!)

Morgonen därpå flög jag till Sundsvall. Där bodde jag på det klassiska hotellet Knaust.

Trappan är magnifik.

Sedan gick jag ner på stan för att titta på mig själv i skyltfönstret hälsa på personalen i bokhandeln.

Sedan gick jag tillbaka till hotellrummet och skrev krönika om böcker.

Duschad och sminkad återvände jag till bokhandeln och det blev en synnerligen lyckad kväll hos Ewa och Lennart och Monica, Olivia, Malin, Thomas och alla de andra.

Lennart tog fina bilder.

Jag och Ewa!

Jag kan INTE skriva och prata samtidigt.

KONCENTRERAD.

Det var, som sagt, en fantastisk kväll i Sundsvall. Dessutom bra för min självförträfflighet. För bara några veckor sedan skrev jag nämligen en krönika om att bokrean är död. Men i Sundsvall lever den i allra högsta välmåga. Jag gick lös på både det ena och det andra (återkommer i särskilt inlägg med mina reafynd). När luften och alla mina böcker var slut så gick jag hem till mitt hotell, åt hamburgare framför tv-n och kände mig väldigt glad.

Morgonen därpå tog jag flyget tillbaka till Stockholm, åkte raka vägen till Pirat och efter möte där åt jag sedan lunch med min alldeles pinfärska agentur. Jag är mycket glad för att ha hittat dit. De har till och med sina lokaler i min Sophia Webers kvarter. Och det borde ju betyda något.

Sedan tog jag mig hem till mamma igen för att lämna alla mina reaböcker. Taxibilen ställde sig på tvären i hennes backe, men när mammas man fått överta ratten kunde taxichauffören snart ta sig därifrån. På kvällen var det dags för mig att åka till Ekerö (vackert, fasen vad vackert Sverige är) och prata på biblioteket där. Det blev ännu en lyckad kväll med mycket folk och trevlig samvaro. Tack snälla Åsa och Jerry. Tack också till Ekerö bokhandel som kom och hjälpte till med försäljningen.

 

Och NU MÅSTE JAG JOBBA. Men ni som har varit med ett tag kan konstatera att JAG HAR LYCKATS FÅ IHOP ETT RIKTIGT BLOGGINLÄGG MED FOTOGRAFIER PÅ SÅNT JAG HAR GJORT OCH ÄTIT. Lägg ihop det med förra inläggets krokus så kan vi konstatera att JAG BLOGGAR FAKTISKT!

(Det här inlägget tog så vansinnigt lång tid att sätta ihop att om ni inte kommenterar nu så är risken att jag lägger ner hela min cyberverksamhet för all evighet sådetså amen.)

 

 

36 reaktioner till “Min vecka i bilder”

 1. Problemet med blogginlägg som beskriver allt man gjort och har bilder på allt hänt, är att det inte finns några frågor kvar att ställa och därmed finns det ingen egentlig anledning att kommentera 🙂

  Men jag vill ändå tacka för de detaljerade redogörelserna och för bilderna av all den goda maten du har ätit. Får mig att längta till helgen om möjligt ännu mer och påminner mig om att jag ska köpa nya numret av Lantliv Mat&Vin när jag åker hem från jobbet idag.
  Proust!

 2. Problemet med blogginlägg som beskriver allt man gjort och har bilder på allt hänt, är att det inte finns några frågor kvar att ställa och därmed finns det ingen egentlig anledning att kommentera 🙂

  Men jag vill ändå tacka för de detaljerade redogörelserna och för bilderna av all den goda maten du har ätit. Får mig att längta till helgen om möjligt ännu mer och påminner mig om att jag ska köpa nya numret av Lantliv Mat&Vin när jag åker hem från jobbet idag.
  Proust!

 3. Jag får liksom skrivkramp när jag ska kommentera dina förträffliga inlägg. Jag älskar och läser dem. Alltid. Så sluta för guds skull inte. Nu måste jag tyvärr äta något för allt lät så gott ovan. Kram

 4. Jag får liksom skrivkramp när jag ska kommentera dina förträffliga inlägg. Jag älskar och läser dem. Alltid. Så sluta för guds skull inte. Nu måste jag tyvärr äta något för allt lät så gott ovan. Kram

 5. Härlig redogörelse – bra jobbat både på turnen och med blogginlägget, efter att ha läst om anklever, hade jag hoppats på en bild på en rätt med anklever, i synnerhet efter en formidabel anklevermousse jag gjorde till nyår (ja nog min bästa rätt hittills, tyvärr ofotad).
  Oavsett vad jag och andra skriver eller inte, får du inte sluta blogga eller skriva böcker. I brist en ny bok från dig, läser jag nu Håkan Nesser, gillar böcker där ord så som luguber och avdagatagande nästlar sig in.

 6. Härlig redogörelse – bra jobbat både på turnen och med blogginlägget, efter att ha läst om anklever, hade jag hoppats på en bild på en rätt med anklever, i synnerhet efter en formidabel anklevermousse jag gjorde till nyår (ja nog min bästa rätt hittills, tyvärr ofotad).
  Oavsett vad jag och andra skriver eller inte, får du inte sluta blogga eller skriva böcker. I brist en ny bok från dig, läser jag nu Håkan Nesser, gillar böcker där ord så som luguber och avdagatagande nästlar sig in.

 7. JAG får ingen skrivkramp. Men ilskekramp över att kommentarsfätet inte tillåter överstrukna bokstäver! Dina läsare hamnar i ett skrivtekniskt underläge. För övrigt noterar jag att du inte nämnde ett ord om förrätten som var en bankad kallrökt gravad renfilé. Men du är väl van bättre, som mina släktingar i Tornedalen skulle ha sagt. Det var så sjukt författarklyshigt när vi alla tre satt med ciggen i mungipan och samtidigt åt tårta direkt från fatet och pratade litteratur (läs: skvallrade allt vad vi förmådde).

  1. Käraste Tornedaling Åsa. Min mamma läser den här bloggen. Så jag rökte inte. Och måste ha varit ute och kissat i snön när ni pratade om litteratur. (Den bankade kallrökta gravade renfilén var FAN-TAS-TISK.)

 8. JAG får ingen skrivkramp. Men ilskekramp över att kommentarsfätet inte tillåter överstrukna bokstäver! Dina läsare hamnar i ett skrivtekniskt underläge. För övrigt noterar jag att du inte nämnde ett ord om förrätten som var en bankad kallrökt gravad renfilé. Men du är väl van bättre, som mina släktingar i Tornedalen skulle ha sagt. Det var så sjukt författarklyshigt när vi alla tre satt med ciggen i mungipan och samtidigt åt tårta direkt från fatet och pratade litteratur (läs: skvallrade allt vad vi förmådde).

  1. Käraste Tornedaling Åsa. Min mamma läser den här bloggen. Så jag rökte inte. Och måste ha varit ute och kissat i snön när ni pratade om litteratur. (Den bankade kallrökta gravade renfilén var FAN-TAS-TISK.)

 9. Låter fantastiskt! Så som alla författarwannabees föreställer sig att det är jämt… (Och fick lite feeling, kommentar till kommentar om Tornedaling: är Tornedarling kul och lite gulligt?)

 10. Låter fantastiskt! Så som alla författarwannabees föreställer sig att det är jämt… (Och fick lite feeling, kommentar till kommentar om Tornedaling: är Tornedarling kul och lite gulligt?)

 11. Nyss hemkommen från resa och ser detta först nu vill agenten säga att hon tillika är mycket glad över ”sin” nya författare och en begynnande rolig och mycket trevlig bekantskap! Tack för en bra dag!

 12. Nyss hemkommen från resa och ser detta först nu vill agenten säga att hon tillika är mycket glad över ”sin” nya författare och en begynnande rolig och mycket trevlig bekantskap! Tack för en bra dag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.