Om dagen, världen, vädret

Jag är ”ledig” i dag. Förstår inte hur jag ska hinna. Men jag skickade iväg barnen till skolan med vårjackorna på och jag har planerat att sitta ute i trädgården och dricka kaffe någon gång under dagen. Nästa vecka ska det bli kallt igen, men vi lever i nuet.

Det här nuet, förresten. I morgon är det kvinnodagen. Och jag är redan nu trött på alla nedslående nyheter man kommer att få tugga i sig. Eller, inte ”man” då, utan jag. Kvinnliga, feministiska JAG.

Och apropå män, är det inte nedslående, på gränsen till deprimerande att en av världens mest hyllade socialister, som älskas för att han använt landets oljerikedomar för att förbättra levnadsvillkoren för de fattiga, visar sig ha en (förlåt, två) biljarder (förlåt, miljarder) amerikanska dollar på sitt privata konto. Fast han kanske var jättefattig förut. Och då har han ju förbättrat levnadsvillkoren för åtminstone en fattig. Såklart.

Nä. Vad är nu detta för förenklad hobbyjournalism?

Jag går och gör det jag är bra på istället. Somnar om.

3 reaktioner till “Om dagen, världen, vädret”

  1. Du har rätt som vanligt. I morgon är det internationella kvinnodagen. Skrämmande att det ska finnas bara en dag för kvinnor är inte alla dagar även för oss kvinnor? Jag jobbar på Kvinnofridslinjen och talar med våldsutsatta kvinnor, det verkar inte finnas någon ljusning, våldet finns där och det gör att mitt jobb är viktigt men jag önskar att det inte skulle behövas! Här på NCK , nationellt centrum för kvinnofrid, forskas det och man belyser kvinnovåldet. men det fortgår trots allt. Jag önskar alla kvinnor kvinnofrid året om och inte bara den 8 mars!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.