Om prövning i fastetid

Jag är hemma i Bryssel igen. I helgen var jag i Istanbul, inbjuden av Advokatsamfundet för att prata om Advokaten i litteraturen. ”First, let’s kill all the laywers – från Shakespeare till Mitch McDeere” kallade jag mitt föredrag. Jag hoppas att jag får hålla det igen någon gång.

När jag inte talade badade jag turkiskt bad. Det går att säga mycket om det, hela tvagningsgrejen. Ljuvligt. (Inte ljuvligt när man ställer sig upp på slutet och de är tvungna att lyfta brösten för att skölja av löddret, det är mer förnedrande än ljuvligt, men det är ändå mest ljuvligt.)

Kvinnan som badade (tvagade?) mig tittade misstänksamt på mig när jag kom in i bastun, skyld enbart av mitt allmänt dåliga samvete. Hon frågade mig något på turkiska så jag svarade att, ”nej, jag är inte turk. Men du är inte den enda som har undrat. Jag måste se turkisk ut.”

Kvinnan funderade en stund. Sedan konstaterade hon.

”You see Turkish looking a little… but not all… Maybe Turkish mother… And strange father.”

Och det är ju onekligen inte alltför långt från sanningen.

Nåja.

Jag har varit bortrest mycket på senaste tiden. Lämnat Christophe hemma med barnen.

Och apropå Christophe så var han i kyrkan i dag, sexåringen hade konsert under familjegudstjänsten. När jag satt på Ataturk och väntade på att få åka hem, skickade han mig det här fotografiet:

19 reaktioner till “Om prövning i fastetid”

 1. Hej,
  Såg dig nyss när du var hos Skavlan, du var superkul. Tyckte det var något spec över dig tills jag upptäckte att vi är samma årgång 🙂
  Skall jaga tag i en bok av dig nu, blev sugen på att börja läsa efter jag sett och hört dig prata.

  Mvh Larsa

 2. Hej,
  Såg dig nyss när du var hos Skavlan, du var superkul. Tyckte det var något spec över dig tills jag upptäckte att vi är samma årgång 🙂
  Skall jaga tag i en bok av dig nu, blev sugen på att börja läsa efter jag sett och hört dig prata.

  Mvh Larsa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.