Only in America… del 2

 

Dag 3

Ni trodde säkert att jag inte alls gick upp en timme tidigare för att simma.

MEN SE DÄR HAR NI FEL! FÖR DET GJORDE JAG VISST! DET! HA! SOM OM JAG SKULLE GE UPP MITT NYA HÄLSOSAMMA LIV SÅ LÄTT. NI KÄNNER MIG INTE!

Sedan åt vi smarrig frukost och gick ner på stan. Solen sken (men det var jävligt kallt) och vi promenerade hemifrån upp till China Town och Little Italy och någonstans strax innan tolv låg jag i skilsmässa var jag så inihelvete hungrig att jag skulle kunna ha ätit en ko en gris en häst en gigantisk portion pasta på Angelo’s men det var invaderat fullbokat av en jävla massa tyskar turister som stan så väl behöver. Och, nej, det hjälpte inte att min man förklarade för hovmästaren att han var från Michelinguiden. Det enda som hände var att jag tänkte kräva en rekordsnabb skilsmässa vi gick därifrån. Istället åt vi lunch på Lombardi’s där de serverar … pizza och pizza och annan pizza. Inte pasta, bara pizza. Men det var gott. Vårt enda misstag var att vi beställde in två pizzor storlek large för att dela på fem istället för en pizza storlek medium vilket hade räckt. Men underligt nog gick det väldigt bra ändå. Det blir väl så när man är närmast elitidrottare. Något kaffe gick det inte att beställa. De hade nämligen bara, just det, ni kommer ihåg: pizza.

Pizzorna hade också den bonusegenskapen att de fungerade som väldigt effektiv äktenskapsterapi eftersom jag omedelbart la mina skilsmässoplaner på is när det blev dags att bära sexåringen hela vägen hem.

Och den äktenskapliga lyckan höll väl i sig hela vägen fram till 546 Broadway där Uniqlo ligger och jag och min man sålunda blev tvungna att separera en stund. Eftersom jag var tvungen att köpa upp hela deras sortiment. (Och min man var tvungen att ta hand om sexåringen.) Min syster (som har koll på sånt här) hade beställt en dunväst och en dunjacka därifrån och när jag hade köpt dem så köpte jag likadana (i lite olika färger) till mig själv, barnen och deras tappra fader.

Och sedan gick jag löst på deras underkläder.

Här är syrrans jacka (69 USD) och syrrans väst (49 USD) och ett Nike fuelband (också till syrran, vi elitidrottare behöver inte sånt).

Och vad hände sen? Vi gick hem, simmade, jag läste en bok (Von Schirachs senaste, satan, vad bra den var!) och sedan åt vi väl nåt antar jag, men jag har (är det ens möjligt?) glömt vad och var…

Dag 4

Gick vi ner till Battery Park, köpte New York City Pass till hela familjen och åkte på sightseeing med båt runt frihetsgudinnan (stängd fram till 4 juli pga Sandy) och Ellis Island (stängt året ut).

Det var vackert väder och skitkallt. Och en satans massa fransmän på båten.

(”Kan du bara sluta ta kort på MIG mamma? Och låta mig ta mina kort på frihetsgudinnan ifred?”)

(”Kan du bara sluta ta kort på barnen hela tiden? Ta ett kort på mig istället! Jag ställer mig här bredvid de här odrägliga fransmännen som bara står i vägen hela tiden och så ser jag alldeles oberörd och glad ut och klipper till dem om de kommer för nära, ok?”)

Vi kom i alla fall runt utan några större incidenter och tillbaka i Battery Park tittade vi på lite Street Performance och det var kul. Jag funderade på att bidra med mitt alldeles egna partytrick spagat, eller kanske till och med hjula, men bestämde mig för att mitt äktenskap genomgått tillräckligt med prövningar och lät därför bli.

Sedan fick vi för oss att vi skulle gå på museum men insåg någonstans på halva vägen att vi riskerade att dö svältdöden och vi gick därför istället och åt på en restaurang som jag har glömt vad den hette (jag var för svag, mitt blodsocker för lågt) på Columbus Circle.

Sedan promenerade vi hemåt och det är väl kanske möjligt att vi stannade till på Uniqlo och kanske på någon annan affär också (vi bodde i princip GRANNE med Century 21 och det måste man ju faktiskt RESPEKTERA!), det är ju ändå kris i världen och ekonomin behöver ju en viss stimulans…

På kvällen var det dags att ta sig till Times Square igen och där såg vi musikalen Annie. Det var en riktig höjdare. Barnen älskade den och Christophe sov jättegott. Och resten av veckan fick jag heta Miss Hannigan. (”We loooove you, Miss Hannigan!”) Nu är det dags för Brottet. Svt 1.

PS. (Uppdatering) JO. Jag gick upp tidigare än alla andra och simmade i fyrtiofem minuter. Även dag fyra. SÅKLART ATT JAG GJORDE!

 

 

38 reaktioner till “Only in America… del 2”

 1. Åh. Tack. Nu har du besvarat minst två av mina frågor.
  1) Om Ellis Island hade tänkt öppna till sommaren åtminstone men så turligt var det alltså inte. På 20 år har jag inte åkt till New York. 2013 ska jag dit två gånger. Ellis Island högst upp på listan. Och så är det stängt. Fuck. Som man inte får säga i USA.
  2) Vilken musikal vi ska boka till barnen. Hade funderat på MammaMia men Annie låter klart roligare.

  Följdfråga: Var köpte ni musikalbiljetter? Vad är smidigast?

  1. Jag vet, det suger (it sucks, som det heter på engelska) att Ellis Island är stängt. Men så verkar det vara. Vad gäller musikal så har jag sett både Mamma Mia och Annie på Broadway (I know, very världsvan and eherm, kulturell!) och Annie var ungefär etthundra gånger bättre. Jag köpte biljetter i förväg till Mamma Mia och på plats (i själva teatern tre dagar innan) till Annie. Jag har ingen aning om vad som är bäst (eller billigast) men jag insåg att köpa på plats samma dag (och köa för halvapriset-sistaminutenbiljetter) skulle jag ALDRIG I HELA LIVET göra. Det var sjukt långa köer. Och dessutom ströbiljetter och då får man kanske inte sitta bredvid sin man och då kan man inte klippa till honom när han börjar snarka. Köp i förväg tycker jag (så långt i förväg som det bara går, då är det billigare), och satsa lite extra pengar på bra platser. Vi satt väldigt högt upp och hade någon språkresa framför oss (med kepsar och lustiga hattar och hormonstinna tonårskillar). Det funkade (vi bad om extradynor till barnen) men jag hade tyckt att det var roligare om vi suttit riktigt, riktigt bra. Så nästa gång tänker jag se Lion King och sitta i egen loge. Möjligen får familjen följa med. Christophe får ta med sig eget täcke.

 2. Åh. Tack. Nu har du besvarat minst två av mina frågor.
  1) Om Ellis Island hade tänkt öppna till sommaren åtminstone men så turligt var det alltså inte. På 20 år har jag inte åkt till New York. 2013 ska jag dit två gånger. Ellis Island högst upp på listan. Och så är det stängt. Fuck. Som man inte får säga i USA.
  2) Vilken musikal vi ska boka till barnen. Hade funderat på MammaMia men Annie låter klart roligare.

  Följdfråga: Var köpte ni musikalbiljetter? Vad är smidigast?

  1. Jag vet, det suger (it sucks, som det heter på engelska) att Ellis Island är stängt. Men så verkar det vara. Vad gäller musikal så har jag sett både Mamma Mia och Annie på Broadway (I know, very världsvan and eherm, kulturell!) och Annie var ungefär etthundra gånger bättre. Jag köpte biljetter i förväg till Mamma Mia och på plats (i själva teatern tre dagar innan) till Annie. Jag har ingen aning om vad som är bäst (eller billigast) men jag insåg att köpa på plats samma dag (och köa för halvapriset-sistaminutenbiljetter) skulle jag ALDRIG I HELA LIVET göra. Det var sjukt långa köer. Och dessutom ströbiljetter och då får man kanske inte sitta bredvid sin man och då kan man inte klippa till honom när han börjar snarka. Köp i förväg tycker jag (så långt i förväg som det bara går, då är det billigare), och satsa lite extra pengar på bra platser. Vi satt väldigt högt upp och hade någon språkresa framför oss (med kepsar och lustiga hattar och hormonstinna tonårskillar). Det funkade (vi bad om extradynor till barnen) men jag hade tyckt att det var roligare om vi suttit riktigt, riktigt bra. Så nästa gång tänker jag se Lion King och sitta i egen loge. Möjligen får familjen följa med. Christophe får ta med sig eget täcke.

 3. Jag läser med glädje din reseskildring och håller med Eva, det går inte att låta bli att skratta. Dels av igenkänning, dels av din humor. Ser fram emot fortsättningen.

 4. Jag läser med glädje din reseskildring och håller med Eva, det går inte att låta bli att skratta. Dels av igenkänning, dels av din humor. Ser fram emot fortsättningen.

 5. Haha du är så skön Malin!

  Och sportig.

  Simmade varje morgon…inte illa.

  Angående Musical biljetter, Pernilla frågade om, beställ via Stubhub.com, bästa priserna.

  Lion King ska vara bäst..har inte sett men det är galet bra, framförallt med barn.

  KRamen

  1. Jag tvekade mellan Lion King och Annie. (Och Fantomen på Operan. Och Les Misérables…) Lät barnen välja. Och de valde Annie. Eftersom de har sett (och älskat) filmen. (De har visserligen sett Lejonkungen också, men inte lika många gånger.) Min yngsta kan ju inte engelska och det var nog ganska bra att hon hade full koll på historien. Och så är det ju oemotståndligt med alla barn på scen…

 6. Haha du är så skön Malin!

  Och sportig.

  Simmade varje morgon…inte illa.

  Angående Musical biljetter, Pernilla frågade om, beställ via Stubhub.com, bästa priserna.

  Lion King ska vara bäst..har inte sett men det är galet bra, framförallt med barn.

  KRamen

  1. Jag tvekade mellan Lion King och Annie. (Och Fantomen på Operan. Och Les Misérables…) Lät barnen välja. Och de valde Annie. Eftersom de har sett (och älskat) filmen. (De har visserligen sett Lejonkungen också, men inte lika många gånger.) Min yngsta kan ju inte engelska och det var nog ganska bra att hon hade full koll på historien. Och så är det ju oemotståndligt med alla barn på scen…

 7. TACK! Jag har också sett Mamma Mia (dock i London) och gillade inte. För jag tycker hela idén är skum men det kan vara jag. Vi kör på Annie. Och jag kommer absolut boka i förväg pga gillar att veta att man får sitta bredvid varandra. Och orkar inte köa. I don’t do köer. Varför jag nu stryker Empire State från min och Simonas lista. Hon får gå om hon vill. I don’t do kö.

  Kalaslotta, tack för tips om stubhub!

  Och you got to love Miss Hannigan, eller hur dottern!

 8. TACK! Jag har också sett Mamma Mia (dock i London) och gillade inte. För jag tycker hela idén är skum men det kan vara jag. Vi kör på Annie. Och jag kommer absolut boka i förväg pga gillar att veta att man får sitta bredvid varandra. Och orkar inte köa. I don’t do köer. Varför jag nu stryker Empire State från min och Simonas lista. Hon får gå om hon vill. I don’t do kö.

  Kalaslotta, tack för tips om stubhub!

  Och you got to love Miss Hannigan, eller hur dottern!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.