Fredagstankar

1. När man går runt på skolans årliga vårfest och försöker hålla reda på fyra barn (varav en försöker spendera klasskassan på korv, en annan tycker att allt är trååååkigt och en tredje är för vaaaaaarm och den fjärde, ja, den fjärde kommer man att bli tvungen att ta med sig hem för det är ens egen unge) och försöker skjuta undan tankar på att charmen med att ”ställa upp” och ”spendera tid med barnen medan de är små” stundvis är begränsad. Då. (Precis i den stunden!) Kan man glädjas åt att man i alla fall inte blev tilldelad ansvaret för hoppborgen.

2. När man simtränar och har inhandlat en ny liten pryttel som skall sättas mellan benen när man övar på crawl och man har MÄRKT den med sitt eget namn eftersom TANKEN på att någon annan (främling) skulle ta ens lilla simpryttel för att placera den mellan FRÄMMANDE ben faktiskt är MOTBJUDANDE, då är det EN BRA IDÉ att titta extra noga på VILKET NAMN det är som står på prytteln innan man placerar den mellan sina egna väl tilltagna lår eftersom annars kan det hända att man efter genomfört träningspass inser att man använt någon annans (en främlings) pryttel.

3. Tomater som luktar tomater och olivolja från goda toskanska vänners egen olivodling är en alldeles särdeles god rätt om den kombineras med en extra dyr mozzarella.

4. Vit sparris är smaklöst och utomordentligt jobbigt att skala. (Något jag glömmer varje år. Jag bjöd på vit sparris förra helgen. Då kom jag på det igen.) Grön sparris är däremot mycket gott. Gärna i kombination med parmaskinka och aioli.

5. 24 grader en fredagkväll är ett tecken på vad man brukar kalla början på en alldeles utmärkt helg.

3 reaktioner till “Fredagstankar”

 1. Malin!

  Tack för din humor! Du har fått mig att skratta här och nu. Och det behövde jag. Skratta alltså.

  Jag och min man hade en ledsam fredag då vi tog farväl av en älskad liten katt ( väldigt gammal och dålig).
  Idag lördag sörjer vi och tänker tillbaka. Inte bara på katten utan på de tjugo åren tillsammans med den (+kattsyster). För tjugo år sen hade vi fullt upp med fem barn, två katter och en hund… och ett gammalt skruttigt hus och en vildvuxen trädgård. Vi levde så det knakade.

  Idag är det helt tomt i vårt hus som är lite finare (delvis renoverat) och en trädgård som tagit sig (i allafall lite). Men vad betyder pryttlar mot de som lever.

  Tycker om det du skriver och sättet du skriver på- om när livet är fullt upp på gott och ont. Bara så du vet.

  dela med sig kan värma mer än man tror/ Margareta

  PS Ha en fortsätt utmärkt helg! Du verkar väldigt duktig på att laga mat. Det ser G O T T ut!

  1. Tack snälla du! Vad tråkigt med er katt. Jag saknar fortfarande mina katter… Särskilt en av dem. Nu har jag inte haft någon på många år. Det låter så fint när du pratar om det knakande livet. Och jag lovar att jag vet hur fint jag har det, just nu. Ha en fin helg, ni också! Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.