Harry. Balsam för modershjärta

Jag ligger i min säng, eller åtminstone på en liten fyracentimeterssträng av min säng, och tittar på Harry Potter (sista delen) med två av mina barn och en av deras kompisar. Min äldsta dotter gick på disco i går kväll (eller ”boum” som det heter på franska), sitt livs första och jag fick träningsvärk i hjärtat av att vänta på att hon skulle komma hem igen. Men hem kom hon, ganska tidigt och alldeles nykter, tillsammans med sin bästis, och de sminkade av sig och innan de somnade såg de en liten stund på Harry Potter.

Det är som liniment på värkande mammamuskler, att hon fortfarande står där och väger, på tröskeln mellan barn och halvvuxen.Vill se samma film gång på gång, vill att mamma ska stoppa om och vill … ja, vill att mamma ska stoppa om, det räcker gott och väl. Min bebis. Som lånar mina skor, använder min mascara och driver mig till vansinne med sina Hans&Greta-spår av smutsiga kläder mellan hennes rum och mitt badrum.

I kväll har vi haft middag med Christophes kusin och hans tjej, på besök från Bretagne. Vi åt rött kött, så mört att det gick att äta med sked. Till efterrätt en fuskcheesecake på kryddiga pepparkakor, färska hallon och blåbär, philadelphia och grädde.

Och efter det, som sagt, Harry Potter. Ständigt denne Harry Potter. De gråter på samma ställen varje gång. Skrattar. Suckar. Berättar hur ”det är i boken”. Jisses, vad vi älskar honom här hemma.

12 reaktioner till “Harry. Balsam för modershjärta”

    1. krossa goda kakor (jag tog kryddiga pepparkakor, men det går med digestivekex också tex), blanda med lite smält smör. Blanda vispad grädde med lika mycket philadelfia cream cheese, smaksätt med rivet citronskal, vaniljsocker och florsocker. Koka upp färska bär med lite socker och låt det svalna av. Blanda sedan detta i fina glas (som om du gjorde lasagne, typ: först kaksmul, sedan gräddblandning, sedan bärröra, börja om). Toppa med lite av gräddblandningen och garnera med färska bär.

    1. krossa goda kakor (jag tog kryddiga pepparkakor, men det går med digestivekex också tex), blanda med lite smält smör. Blanda vispad grädde med lika mycket philadelfia cream cheese, smaksätt med rivet citronskal, vaniljsocker och florsocker. Koka upp färska bär med lite socker och låt det svalna av. Blanda sedan detta i fina glas (som om du gjorde lasagne, typ: först kaksmul, sedan gräddblandning, sedan bärröra, börja om). Toppa med lite av gräddblandningen och garnera med färska bär.

  1. Hej! Jag ville bara skriva och berätta att jag tycker att ditt skriftspråk är fantastiskt bra och att din språkbehandling får mitt hjärta att fröjdas. Jag läser just nu en bok av dig och din förmåga att skriva dialog är enastående. Jag analyserar inte vad det är, men du har ett skönt flyt. Tack för god läsning!

  2. Hej! Jag ville bara skriva och berätta att jag tycker att ditt skriftspråk är fantastiskt bra och att din språkbehandling får mitt hjärta att fröjdas. Jag läser just nu en bok av dig och din förmåga att skriva dialog är enastående. Jag analyserar inte vad det är, men du har ett skönt flyt. Tack för god läsning!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.