Midsommar?

”Mamma!” sa 7åringen i bilen på väg hem från simhallen. ”Varför har du inte sagt att det är midsommar?”

Ja? Varför?

För att vi inte är i skärgården. Inte med mormor eller morfar eller min syster eller med vänner. För att ni går i skolan hela dagen och jag måste jobba och Christophe är bortrest och för att det är sexton grader varmt och regnigt och för att jag orkar inte rodda midsommar när det egentligen inte ÄR midsommar. Därför?

Det är ingen dålig dag. En bra fredag, till och med. Trots vädret och trots att både äldsta dottern och maken är bortresta.

Vi fick besök av min faster. Vi åt god mat. Jag simmade 3 km.

En bra dag.

Men inte midsommar.

Jag fick till och med en present på posten.

Jag är nästan klar. Låt oss säga att det var PRECIS vad jag behövde.

 

2 reaktioner till “Midsommar?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.