Om målbilder och stela leder

Känslan när man läser något man skrev för flera år sedan och tänker att ”fan, vad bra jag är” och sedan omedelbart därefter att ”jag kommer aldrig att kunna skriva något sånt igen”. Det är inte en odelat bra känsla. Faktum är att det är ganska nedslående.

Förr i världen, låt oss säga förra året, kunde jag tänka ”så där som den där skådisen/musikern/advokaten/gympaläraren/kompisen/människan skulle jag vilja se ut”. Nu kan jag titta på två år gamla foton av mig själv och tänka att ”så DÄR skulle jag vilja se ut igen”. Inte heller en odelat bra känsla. Ganska nedslående, faktiskt.

Jag vet att det bara är en känsla. Att det egentligen har tagit exakt fyrtiotre år och elva månader att bli så här gammal. Men det känns som om det gick så snabbt på slutet. (Och! Ja. Jag vet också att det här förhoppningsvis inte är ”slutet”. Att – om jag har tur – så kommer jag att kunna se tillbaka på den här tiden och tänka: ”Åh, så UNG jag var. Åh, så rörlig i kroppen.” Inte heller en odelat bra tanke. Trots det optimistiska anslaget.)

Christophe undrade häromdagen om jag känner något i kroppen av all min träning. Vad han ville veta var om jag har gått ner i vikt, men han har varit ihop med mig tillräckligt länge för att inte fråga något sånt. Svaret är att DET ÄR KLART ATT JAG KÄNNER NÅGOT I KROPPEN. Jag kommer knappt ur sängen på morgnarna. Den värker. Överallt. Jag har KONSTANT träningsvärk. Går ner i vikt gör jag däremot inte. Det spelar mindre roll, faktiskt. Eftersom jag faktiskt är i en liten smula bättre form i dag än jag var för ett halvår sedan.

Jag tror att den äntligen är här, min fyrtioårskris.

Äntligen?

 

Inte två år sedan. Inte målbilden. Men fotot är taget på Christophes 30-årsdag och jag tyckte att jag var tjock. Jag tyckte faktiskt det. Där och då. Nu och all tid däremellan.

Nedslående.

23 reaktioner till “Om målbilder och stela leder”

 1. Malin!!shit vad snygg du är – då o nu!! Den festen den festen – och Christopher fick dela säng med två svenskor!! Stort, stort! Kanske vi ska göra om det? Vi kanske inte får plats bara…. 🙂

 2. Malin!!shit vad snygg du är – då o nu!! Den festen den festen – och Christopher fick dela säng med två svenskor!! Stort, stort! Kanske vi ska göra om det? Vi kanske inte får plats bara…. 🙂

 3. Oh my. Jag får upp bilder av den där födelsedagspresenten.

  Och minns en gång när jag och min mamma tittade på ett foto av henne där hon nästan ser ut som jag. Där vi var så otroligt lika och det är lika delar förskräckelse och glädje över att det är så. Men. Hon sa som du. ”Tänk. Där tyckte jag att jag var tjock.” Och det fanns ju inte. Det är FAN att man ska tycka så själv. Jag har också sådana bilder. NÄr jag var ”tjock”.

 4. Oh my. Jag får upp bilder av den där födelsedagspresenten.

  Och minns en gång när jag och min mamma tittade på ett foto av henne där hon nästan ser ut som jag. Där vi var så otroligt lika och det är lika delar förskräckelse och glädje över att det är så. Men. Hon sa som du. ”Tänk. Där tyckte jag att jag var tjock.” Och det fanns ju inte. Det är FAN att man ska tycka så själv. Jag har också sådana bilder. NÄr jag var ”tjock”.

 5. Du ÄR vacker!
  Men visst borde vi kvinnor lära oss att tycka om oss själva, sådär som män är så bra på. Minns en brittisk malig kollega som berättade att han varje morgon ställde sig framför spegeln och sa ”jag är såå snygg”. Det är det nog väldigt få kvinnor som gör… När jag ser mig själv i spegeln är ju inte snygg det ord som hamnar först!

 6. Du ÄR vacker!
  Men visst borde vi kvinnor lära oss att tycka om oss själva, sådär som män är så bra på. Minns en brittisk malig kollega som berättade att han varje morgon ställde sig framför spegeln och sa ”jag är såå snygg”. Det är det nog väldigt få kvinnor som gör… När jag ser mig själv i spegeln är ju inte snygg det ord som hamnar först!

 7. Klart du är både snygg och STARK. Både du och Christophe behöver både lära er att – tyvärr träning kan ge konditio, smidighet och styrka, men INTE viktnedgång, snälla gå inte på den numera utdaterade föreställningen. Bygg lite mer muskler så ökar du förbränningen, minska intaget av socker och mjöl…..:)

 8. Klart du är både snygg och STARK. Både du och Christophe behöver både lära er att – tyvärr träning kan ge konditio, smidighet och styrka, men INTE viktnedgång, snälla gå inte på den numera utdaterade föreställningen. Bygg lite mer muskler så ökar du förbränningen, minska intaget av socker och mjöl…..:)

 9. Jag är tjock. Jag var också smal för två år sedan. Ska dit igen, mest för att det är så jobbigt när kläderna är trånga och obekväma. Jag ser inte så tjock ut – det är jättejättejättebra att vara lång ibland.

 10. Jag är tjock. Jag var också smal för två år sedan. Ska dit igen, mest för att det är så jobbigt när kläderna är trånga och obekväma. Jag ser inte så tjock ut – det är jättejättejättebra att vara lång ibland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.