Hela Sverige bakar

Ja, hörrni. Vi och våra kroppar. Och maten. Och kraven.

Jag ska inte prata så mycket om det där, det är så många som gör. Men träningen, jag är glad att jag kan träna igen, och att jag gör det. I dag skrev jag in mig på Bryssels billigaste gym. Det ligger exakt tio meter från mitt jobb. Så det spelar mindre roll att det luktar mellanstadiegympamatta därinne. Jag gillar det.

Nu tittar jag på Hela Sverige bakar. De ska laga Oscar IIs tårta. Vilket osökt får mig att tänka på nötter. Det finns en fasansfull mängd idioter, tänker ni på det lika ofta som jag? Jag hoppas att ni inte gör det.

Men så finns det bra människor också.

Christophe och jag åt lunch med en av mina gamla kursare häromsistens. Hon är ensamstående med två små barn. Nyligen var hon tvungen att få hjälp av domstol och utländsk polis för att hämta hem sina barn. Hennes exman hade nämligen bestämt att han och barnen skulle bo i ett helt annat land långt härifrån eftersom det passade honom bättre. Och just nu ”väntar” hon ”på sitt nya jobb”.

Hon har en alldeles särskild energi den här kompisen. Hon är en alldeles särskilt fin människa med problem hon inte har bett om. Vi pratade om ditten och datten när hon plötsligt spände ögonen i oss.

”Jag har ingen Plan B”, förklarade hon. ”Jag skiter i sånt. Har aldrig hållit på och kompromissat, förstår inte ens grejen. Förstår ni vad jag säger?” undrade hon.

Christophe vågade inte annat än att nicka. Och själv tänkte jag:

”Plan B? Jag har inte ens en Plan A…”

Den här tårtan bakade barnen och jag till deras farmor. Hon fyllde år i förra veckan och fyllningen är vaniljkräm, grädde och hallonsylt. Dekorationerna är marsipan och sockerpasta. Som sagt, det är inte vikten som är det viktiga, det är att man orkar handvispa grädde.

En kommentar till “Hela Sverige bakar”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.