La Nostalgie heureuse

IKEA säljer en ram som passar perfekt för LP-skivor. Och eftersom jag gör vad som helst istället för att skriva INREDER mitt ARBETSRUM, så tänkte jag damma av några av mina absoluta favoriter och smälla upp på väggen. Men jag var inte beredd på vilken rämnad dammlucka av gamla minnen det skulle bli att titta på sina gamla skivor. Jag menar… HERREGUD… alla Bowie-omslag (det går inte att välja), Abba, Stones, Prince, U2, Nationalteatern, Patty Smith, Depeche Mode (Yazoo!) och Imperiet (och Ebba G naturligtvis), eller en sån som Terence Trent d’Arby (vad HÄNDE egentligen med honom?), eller alla som man helt och hållet har glömt (Fairground Attraction, Sam Brown… lyssnar jag på dem nu så swish, minns jag i hela kroppen hur jag mådde under den kvarten när de var som mest poppis…) Eller alla skivor jag ärvde utav mamma och pappa, Bob Dylan, Janis Joplin, Leonard Cohen, Tammy Wynette… (Eller ja… ”ärvde” och ”ärvde”… möjligen så skedde den där äganderättsöverföringen utan direktkontakt med den ursprunglige ägaren, och möjligen så rörde det sig framför allt om mammas skivor… men… jag ÄLSKADE dem SOM OM de varit mina egna… och då BLEV de liksom det. Vi byter ämne nu.)

Åh! Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Och, nej, det blev alltså ingen roman skriven i dag heller. Jag har inte ens lyckats välja ut vilka skivor jag ska rama in. Vilken tur att barnen kommer hem nu så att jag kan skylla på dem att jag aldrig har tid att göra något ordentligt.

Men jag har gjort lite nytta. Köpt födelsedagspresenter till veckans födelsedagsbarn, sorterat papper, ringt skattemyndigheter i två länder, sorterat lite mer papper. Jag gick till bokhandeln och klämde på Amelie Nothombes senaste och, JA! jag har skrivit lite. Med betoning på lite. (Men KVALITETEN, mina vänner, iiiiiihhhhh, satan, vad bra det blir, det här som jag snart, vilken dag som helst faktiskt, tänker skriva mer på…)

Den här ska i alla fall upp på väggen. Vilken dag som helst, faktiskt.

9 reaktioner till “La Nostalgie heureuse”

 1. Jag minns flyttlådan knökfull med lp-skivor som jag slängde på tippen i ett svagt ögonblick. Bottnen gick ur och jag ledsnade på att asa på den vid varenda flytt.
  Men ärligt så kommer jag inte ihåg vilka skivor jag hade. Förutom George McCrae. Rock your baby!

  Och snygg var han också i sin jeansjacka.

 2. Blev inspirerad och gick ner i källaren för att kolla på det som finns kvar av mina lp-skivor efter den stora översvämningen. Hittade ingen lika snygg som din Bowie, men många gamla Beatles och Bob Dylan. Och en fin Madonna med bar mage på ”like a prayer”. Få se hur jag gör. Önskar att jag hade kvar en vinylspelare!

 3. Blev inspirerad och gick ner i källaren för att kolla på det som finns kvar av mina lp-skivor efter den stora översvämningen. Hittade ingen lika snygg som din Bowie, men många gamla Beatles och Bob Dylan. Och en fin Madonna med bar mage på ”like a prayer”. Få se hur jag gör. Önskar att jag hade kvar en vinylspelare!

 4. Det här är väl helt off topic när det gäller ditt senaste inlägg som handlar om LP-skivor, men jag kände att jag gärna ville höra av mig till dig efter att ha sträckläst dina två första romaner. Har nu precis läst klart ”Bara ett barn” och längtar efter att läsa fortsättningen…
  Du skriver bra, har ett intressant och välformulerat språk och fängslar och engagerar verkligen läsaren med ämnet.
  Jag får erkänna att jag till att börja med var lite skeptisk med tanke på att du försöker dig på en egen författarkarriär trots din berömde far. Det krävs mod för att göra något sådant, minst sagt. Men jag är mycket positivt överraskad och du står sannerligen på egna ben, oavsett ditt eventuella arv. Förstår att det inte enbart är fördelar att ha en känd författare i släkten….
  Så stort tack för läsvärda timmar i sällskap med dina böcker. Önskar dig varmt lycka till framöver! Behöver du fotograferingshjälp någon gång framöver så tveka inte att höra av dig.

 5. Det här är väl helt off topic när det gäller ditt senaste inlägg som handlar om LP-skivor, men jag kände att jag gärna ville höra av mig till dig efter att ha sträckläst dina två första romaner. Har nu precis läst klart ”Bara ett barn” och längtar efter att läsa fortsättningen…
  Du skriver bra, har ett intressant och välformulerat språk och fängslar och engagerar verkligen läsaren med ämnet.
  Jag får erkänna att jag till att börja med var lite skeptisk med tanke på att du försöker dig på en egen författarkarriär trots din berömde far. Det krävs mod för att göra något sådant, minst sagt. Men jag är mycket positivt överraskad och du står sannerligen på egna ben, oavsett ditt eventuella arv. Förstår att det inte enbart är fördelar att ha en känd författare i släkten….
  Så stort tack för läsvärda timmar i sällskap med dina böcker. Önskar dig varmt lycka till framöver! Behöver du fotograferingshjälp någon gång framöver så tveka inte att höra av dig.

 6. Jag gick igenom mina igår. Hittade en gammal klassiker från Anita Hegerland. Styxplattan var en favorit. Och Bowie, en senare. Den med Let´s dance. En Beatles fanns där och några Abba förstås. 10cc. Fame och Flashdance. Allt var upptempo och dansant redan då.

 7. Jag gick igenom mina igår. Hittade en gammal klassiker från Anita Hegerland. Styxplattan var en favorit. Och Bowie, en senare. Den med Let´s dance. En Beatles fanns där och några Abba förstås. 10cc. Fame och Flashdance. Allt var upptempo och dansant redan då.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.