You having your red dot special?

Min yngsta dotter sjunger gärna. Just nu är favoriten So many dumb ways to die. Hon har lärt sig hela texten utantill och jag har bestämt mig för att det är gulligt. Nej. Jag behöver inga åsikter om den saken.

Och så har jag sprungit. Och så har jag jobbat. Och så har jag skrivit. Och så har jag ätit rester. Jag gjorde hjortstek, svampsås och potatismos till söndagsmiddag. För första gången i mitt liv har jag betalat för viltkött. Och jag kunde höra rösten i mitt huvud: trafikdödat djur (dumb way to die), ska det vara något att köpa för femhundra kronor kilot?

Och det ska det. För satan, vad gott det var. (Inga fotografier tog jag, men jag stekte kantarellerna – grönsaksdisksplockade – tillsammans med lite pancetta och, ja, blunda och föreställ er hur gott det blev, för mitt kök är inte bara vackert, det har också hamnat hos någon som förtjänar henne).

Och apropå ”henne” så har jag nu sett Orange Is The New Black. (Ja, ja, sist av alla i hela världen, jag vet. Men jag har inte sett Stjärnornas krig heller, det är liksom så jag jobbar.)

Orange Is The New Black. Jag tror att det är det bästa jag har sett. Någonsin. I mitt liv.

Jag tänker lära mig alla repliker utantill. När jag var tonåring citerade jag Picassos äventyr och Catcher in the Rye. Nu ska jag bli en sån som citerar Piper (”Mr Christ, is that formal enough?”) eller hennes bror (”I am not into people. I am more into beans.”) eller kanske elnissen (”You having your red dot special? Communists in your funhouse? Crimson tide?”) eller Pornstache (”How the f*ck did you survive infancy?”)

Barnen kommer snart hem. Jag ska ta mellandottern till sylektion. De får inte ha syslöjd i skolan (inte träslöjd heller, så det finns ingen genustanke bakom beslutet att dra in på alla kreativa ämnen i skolan). Eftersom min mamma gjorde alla mina syslöjdshemuppgifter och dotterns högsta önskan är att lära sig sy så har jag övertalat en symaskinsförsäljare i centrala Bryssel att förbarma sig över henne. Gratis. Om man bortser från att jag har köpt en symaskin i hennes affär. Vilket inte var gratis.

Förresten så pratade jag med en kompis om Orange is The New Black. Hon (lika hetero som jag) hade berättat för några bekanta att hon ville ligga med Big Boo. De hade tyckt att det var konstigt. Jag tycker, och nu är jag INTE ironisk, att det enda som är konstigt är om man kan se hela Orange is The New Black utan att vilja ligga med Big Boo.

”They want me to masturbate in front of camera… Every actor in the world would give their right tit to be able to do that.”

Har hon sagt. FANTASTISKA, UNDERBARA, helt enkelt OEMOTSTÅNDLIGA Lea DiLaria som spelar Big Boo.

Bara en sån sak.

När kommer säsong 2? Är det någon som vet?

 

 

 

22 reaktioner till “You having your red dot special?”

  1. Och dessutom blir jag förtvivlad. Sa du inte för bara en dryg månad sedan att Breaking Bad var det bästa du sett. Va? Hur ska jag göra nu? Inte fasiken kan jag se två serier på samma gång. Eller? Och boktipsen I Amelia som hade inköpts lagom för min och los españoles skärgårdssemester? Var inte varenda bok där också den allra bästa? Va? Jag lider redan av beslutsångest. Jag kan inte göra som du: simma i Manhattan penthouse pool, läsa, laga mat i nordeuropas mysigaste kök, springa halvmaraton, jobba, se på serier, pussa din man som luktar gott, läsa, lyssna på fyrhändigt pianospel, krama små och lite större, göra research, dricka cola, skriva medan döttrar gör hemläxor, tävla i Eurovisionsschlager och göra listor för poäng, åka till Harry Potterland. SAMTIDIGT. Va? Vad är det för multipel simultankapacitet du begåvats med. Va?

  2. Och dessutom blir jag förtvivlad. Sa du inte för bara en dryg månad sedan att Breaking Bad var det bästa du sett. Va? Hur ska jag göra nu? Inte fasiken kan jag se två serier på samma gång. Eller? Och boktipsen I Amelia som hade inköpts lagom för min och los españoles skärgårdssemester? Var inte varenda bok där också den allra bästa? Va? Jag lider redan av beslutsångest. Jag kan inte göra som du: simma i Manhattan penthouse pool, läsa, laga mat i nordeuropas mysigaste kök, springa halvmaraton, jobba, se på serier, pussa din man som luktar gott, läsa, lyssna på fyrhändigt pianospel, krama små och lite större, göra research, dricka cola, skriva medan döttrar gör hemläxor, tävla i Eurovisionsschlager och göra listor för poäng, åka till Harry Potterland. SAMTIDIGT. Va? Vad är det för multipel simultankapacitet du begåvats med. Va?

  3. Lea ville jag ligga med när jag såg henne på en Stand Up i USA nån gång i början på 90-talet. Hon hade ett fantastiskt skämt om (de då så moderna) axelvaddarna och dambindor. Så jag kände ju igen Big Boo i Orange, men fattade inte att det var HON. Däremot: jag älskar Crazy Eyes. Men det är ingen som förstår… Folk tittar bara underligt på mig när jag säger det. Malin?

  4. Lea ville jag ligga med när jag såg henne på en Stand Up i USA nån gång i början på 90-talet. Hon hade ett fantastiskt skämt om (de då så moderna) axelvaddarna och dambindor. Så jag kände ju igen Big Boo i Orange, men fattade inte att det var HON. Däremot: jag älskar Crazy Eyes. Men det är ingen som förstår… Folk tittar bara underligt på mig när jag säger det. Malin?

  5. Nu var det väl jag som paxade Big Boo först… Och tack för att ni fattar. Det blev VÄLDIGT tyst runt bordet på parmiddagen. Den enda som inte höjde på ögonbrynen var min pojkvän (gu signe den gossen).

  6. Nu var det väl jag som paxade Big Boo först… Och tack för att ni fattar. Det blev VÄLDIGT tyst runt bordet på parmiddagen. Den enda som inte höjde på ögonbrynen var min pojkvän (gu signe den gossen).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.